Храбрият отбор на Гонг постигна реми в предпоследната си среща от Макдоналдс медия лигата. Нашите момчета направиха 1:1 с лидера и фаворит за титлата отбор на Про.бг. Така „пантерите” ще приключат на трета позиция.

Двубоят бе от изключително значение и за двата тима и се игра минути след пороя, който заля София. Въпреки това добре подготвеният терен издържа, а момчетата на треньора Сашо Диков се хвърлиха мъжката в борбата.

Въпреки много кадрови проблеми, които сполетяха ФК Гонг в края на кампанията, селекцията издържа на напористия и амбициозен противник.

През първата част съперникът излезе напред в резултата, но след паузата бранителят Румен Пенчев вкара гол, който бе труден за описване. Двата отбора имаха още шансове, но така и не вкараха ново попадение.

Кирил Лулев получи дежурния си жълт картон, но това не му попречи да продължи с напористите си действия. Иван Иванов, който се наложи в състава блестеше в отбрана, заедно с Пенчев. Опитните Йовчев, Стоянов и играещият треньор Диков проведоха истинска война в средата на игрището. Вратарят Веселин Вълчев отново бе на ниво, като извади всичко, което можеше да се извади. В отбора няма финансови проблеми, така че Вълчев не извади само джобовете си.

След мача голяма част от отбора замина на високопланински лагер в Девин. Въпреки, че третото място вече е сигурно, треньорското ръководство иска отборът да бъде сплотен и концентриран преди последния мач с Нова телевизия. Колегите са не четвърто място, но няма опасност да вземат медал през този сезон, защото са на четири точки зад „черните пантери”.

По време на лагера в Девин ще се преценява дали в последния мач да се даде шанс на юношите от школата на клуба, или отново да играят титулярите, които изнесоха сезона.

Припомняме, че получаването на медали вече се превърна в традиция. ФК Гонг стана трети и на коледния футболен турнир. Ръководството на клуба обаче смята да постави по-високи цели на отбора през следващия сезон. Какви ще са те трябва да стане ясно след кампа в Девин.

Тимът на Гонг излезе с декларация, в която благодари на верните си фенове за подкрепата по пътя към медалите.