Витоша (Бистрица) стана шампион на зона “София” в републиканското първенство по футбол за ветерани. На финала „тигрите“ победиха трудно Пирин (Благоевград) с 3:1.

Това беше и своеобразно повторение на сблъсъка отпреди 2 години, когато Бойко Борисов блесна с гол от пряк свободен удар за тима от Бистрица. Този път бившият премиер се задоволи само с ролята на плеймейкър, но това не му попречи да блесне с няколко подавания, отбелязва „Витоша Нюз“.

Мачът започна с надмощие на Витоша, а веднъж и напречната греда спаси противника от гол. Противно на развоя на мача Пирин откри резултата в 38-ата минута. Атанас Николов с глава засече центриране от корнер на Любомир Ангелов и изненада вратаря Димчо Митов.

Бистричани реагираха незабавно и успяха да изравнят 5 минути след почивката. Христо Йовов центрира от фаул, а Николай Божов отклони топката в мрежата. Малко след това Бижутера обърна резултата в полза на „тигрите“, след като демонстрира отлични чувство за пласиране и от три метра успя да се разпише.

Оттук до края на срещата инициативата премина отново у Витоша. След час игра активният и напорист Божов сам си изработи гол за 3:1. Три минути по-късно Бойко Борисов с пета изведе Георги Пеев сам срещу вратаря на гостите Любо Манов. Стражът обаче се намеси хладнокръвно и спаси силния шут на бившия национал.

Победителите и финалистите бяха наградени с купи от Зоналния съвет на БФС – София.