Съботният ден от 20-ия кръг на А група със сигурност ни даде достатъчно теми за разискване през зимната пауза в първенството. Скандалите между Левски и Литекс, завършили с прекратяването на срещата, блеснаха ярко в медийното пространство и ще усилят нетърпението към подновяването на шампионата.

Преди първенството да се отдаде на заслужена почивка обаче остават още два мача, които ще се изиграят днес. От 14 часа последният в подреждането Монтана посреща Ботев Пловдив, докато от 16,15 часа Локомотив Пловдив приема Берое. Можете да проследите срещите на нашата онлайн платформа Gong Play и на честотите на Дарик радио.

Ранният двубой, който също ще върви в ефира на телевизия Diema, има голямо отношение към битката за оцеляване. Монтанчани ще искат да настигнат Пирин по точки след загубата на благоевградчани с 0:3 от Славия, за да могат да стартират втория дял при равни начала. Старши треньорът Емил Велев все още преследва първа победа след идването си на Огоста, но дотук в първенството записа 3 загуби и 1 равенство. Предишният мач между двата тима пв Монтана си остава най-убедителната победа в шампионата – 6:0 над Ботев във втория кръг, което доведе до уволнението на Петър Пенчев.

Сега „канарчетата“ пристигат с мисълта за реванш, който би ги отдалечил на 8 точки от дъното. Освен това при позитивно развитие в другата среща, „жълто-черните“ от Пловдив биха могли да изпреварят градския съперник Локомотив.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


 

Колкото до „железничарите“, срещу Берое под тепетата те ще имат безкрайно трудна мисия, която ще можете да наблюдавате в пряко предаване по телевизия Diema Sport 2. Отборът на Христо Колев определено не се изявява на същата висота, която показваше през октомври, и в последните си пет мача в А група записа едва 1 победа и цели 4 поражения. Черно море, Пирин и Славия подред нанизаха по три гола в мрежата на Локомотив и го притиснаха към долната половина на таблицата.

В пълен контраст, самочувствието на Берое преди визитата няма как да бъде по-високо. Старозагорци се класираха за полуфиналите в Купата на България, отстранявайки актуалния носител Черно море през седмицата, а на всичкото отгоре те са в поредица от 5 поредни победи над Локомотив. През сезон 2015/2016 „зелено-белите“ надвиха „смърфовете“ на Лаута с 2:1, а после у дома ги надиграха с 2:0. Именно онзи гол на Мартин Камбуров от дузпа е единственият за пловдивчани в тази тежка серия, което само подчертава превъзходството на беройци.

Последните пък се надяват на още един „пробив“ в този мач – дотук през кампанията Берое и Монтана са единствените отбори от А група, в полза на които не е отсъдена нито една дузпа.