Почетният президент на Локомотив Пд Христо Бонев е отказал да замени Наджи Шенсой след мача с Миньор (0:0), научи Гонг. Вбесен от поредната издънка на отбора си, Коко Динев е свикал спешна оперативка, на която е предложил на Зума да води отбора в оставащите до края на първенството три мача. На срещата не е присъствал Шенсой. След отказа на Бонев, благодетелят на „смърфовете” е решил да даде шанс на косовския спец да доведе сезона до успешен край, съобщиха за Гонг информирани източници.

Така напрежението на „Лаута” и особено това върху Шенсой се покачва още повече. Както е известно треньорът сложи край на медийните си изяви след няколкото поредни грешни стъпки на Локо Пд и последвалите нападки срещу него. След равенството в Перник и предвид тежката програма в оставащите кръгове, шансовете на „черно-белите” за оставане в групата намаляват.

Ситуацията наподобява тази в Локо Сф, където Николай Гигов прибягна до треньорска рокада, за да извади отбора от дупката, която е на път да остави доскорошния претендент за титлата извън призовата тройка.

След мащабната селекция и добрия старт през пролетта, „смърфовете” не са печелили мач от 3 април насам. В този период Локомотив записа 2 загуби, 1 равенство и служебна победа над Ботев. За да си гарантират оставането в групата, „черно-белите” се нуждаят от поне две победи в двубоите с Литекс, Славия и Локо Сф.