Миньор Перник и Локомотив Пловдив завършиха при равенство 0:0 в последния мач от 27-ия кръг на А група.

С оглед на тежката програма до края на сезона, тази точка може да се окаже недостатъчна за смърфовете и Пловдив да остане бе отбор в елита.

Двубоят в индустриалния град бе наблюдаван на живо от собствениците на двата отбора - Никифор Вангелов и Коко Динев, а Миньор бе по-активният тим и повече може да съжалява, че не стигна до успеха.

Срещата започна с минута мълчание в памет на бившия футболист на Миньор Перник, ЦСКА и Локомотив София Ангел Миланов, който почина в неделя.

В началото на мача двата тима си размениха по едно положение, но вратарите Ивайло Иванов и Стоян Ставрев отчаяха Гара Дембеле и Костадин Марков.

В 36-ата минута, при центриране на Здравко Лазаров в наказателното поле на домакините, вратарят Иво Иванов и Дембеле се сблъскаха, като Иванов изби топката и падна на земята. Реферът не свири веднага нарушение срещу стража, последва добавка на Бенжалюн, който вкара. Съдията Николай Йорданов обаче не зачете гола, като едва тогава отсъди нарушение.

Най-чистото голово положение за Миньор бе в последните секунди на първата част. След центриране отляво топката попадна в Костадин Хазуров, но Ставрев спаси шута му блестящо.

През втората част двата тима започнаха да правят множество грешки и това осезаемо понижи нивото на играта.

В 88-ата минута, за нарушение в центъра на терена Том получи втори жълт картон и бе изгонен.

В последен опит да стигнат до успех, гостите от Пловдив можеха да отбележат в 93-ата минута, като резервата Габор Ерош шутира от наказателното поле, но Иво Иванов самоотвержено спаси последната опасност в мача.

Така три кръга преди края Локо Пловдив е 13-и с 27 точки, но има изключително тежка програма - домакинства на Литекс и Локомотив София и гостуване на Славия.

14-ият Локомотив Мездра има 23 точки, но ще има служебна победа над Ботев Пловдив и два мача у дома - срещу Сливен и Миньор Перник.

Застрашен от изпадане е и Сливен, който е 12-и с 28 точки. До края войводите гостуват на Локомотив Мездра и Левски и играят на свой терен с Пирин Благоевград.