Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев беше изключително гневен от съдийството на Антон Генов в днешния мач с ЦСКА от 14-ия кръг в А група, завършил 0:1. Той дори ръкопляскал на Генов на излизане от терена след края на мача, като обясни, че го е направил защото Генов вложил много усилия в представянето си и си свършил работата.

„Само един човек може да спре Антон Генов и това е явно Гриша Ганчев, тъй като Генов от две години не е ръководил мач на Литекс, изригна легендата Бонев в ефира на телевизия Канал 3. Явно ние запълваме първенството и аз съвсем сериозно ще предложа на нашия собственик да се откажем от супер-силния шампионат в А група и да се концентрираме върху детско-юношеския футбол”, коментира Бонев.

„Но искам да кажа, че цунамито от жълти картони, което се разрази над нашия отбор от съдията, едва ли е причина Христо Златински и Здравко Лазаров да не могат да вкарат голове от чисти позиции. Като рекордьор в българския футбол и доскорошен такъв в българския национален отбор, вече ме е срам от хората по улиците, когато говорим по тази тема”, каза още Бонев.

На въпрос на Канал 3 какво се е случило с доказателствата, които Бонев има за морала на съдията Генов и дали действително е корумпиран, легендарният номер 8 за „черно-белите” отвърна: „Има един човек, който трябва да дойде с мене при Борислав Михайлов от там директно в прокуратурата. Но сами разбирате, че в момента не мога да го поставя в неловко положение и да му кажа името.