Отборът на ЦСКА постигна четвърти пореден успех в шампионата, побеждавайки отбора на Локомотив Пловдив с 1:0. Голът за „червените” реализира бразилският плеймейкър на тима Маркиньос, който се превърна в ключова фигура на отбора с важните си голове напоследък. Попадението бе 12-то за бразилеца от началото на сезона и девето в А група.

През първото полувреме на двубоя, който се игра пред повече от 5000 зрители на националния стадион „Васил Левски”, ЦСКА бе по-активният тим на терена. Домакините владееха инициативата в по-големи периоди и логично създадоха повечето опасни положения пред една от двете врати. Първите 15 минути на двубоя преминаха в доста лежерно темпо, преди „червените” да започнат да поглеждат по често към вратата на Лучини.

Първата добра възможност в мача бе за Маркиньос, който получи в наказателното поле, спря добре топката и отправи техничен удар, но стражът на гостите се намеси авторитетно и изби в ъглов удар. В ответната атака, футболистите на Локомотив създадоха една от най-добрите си възможности за първото полувреме. Здравко Лазаров и Карвальо комбинираха добре, капитанът на пловдивчани се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе твърде слаб, за да затрудни Райс Мболи. В 21-ата минута Александър Тонев овладя в наказателното поле и стреля технично, преди топката да се отклони в левия страничен стълб на вратаря Лучини, който не реагира по никакъв начин. Силните минути за „червените” продължиха до края на полувремето. Домакините стигнаха до няколко поредни корнера, които обаче не доведоха до гол.

В последната минута на първото полувреме, гостите от Локомотив Стигнаха до попадение, което обаче бе правилно отменено заради засада. Мартин Керчев центрира топката от фаул към Карвальо, който овладя и след два удара я вкара в мрежата на Райс Мболи. При телевизионните повторения обаче се видя, че страничният рефер правилно е маркирал засада.

Втората част започна отново с натиск на домакините. Още в 49-ата минута Маркиньос направи непростим пропуск, когато не успя да вкара топката в мрежата с глава от три метра. Бразилецът получи перфектен пас от Мишел Платини, който се пребори с браните на гостите, но ударът на Маркиньос мина над вратата.

Логичното все пак се случи в 53-ата минута, когато Маркиньос този път не сгреши и вкара изключително важният гол за домакините. Бразилецът получи топката на границата на наказателното поле, напредна и успя да преодолее Крачунов. Въпреки малкия ъгъл, бразилецът стреля силно, топката облиза близката греда отдясно и се заби в далечния ъгъл на вратата.

След гола ЦСКА продължи да атакува по-добре и да бъде тимът, който владееше инициативата на терена. „Червените” създадоха още няколко добри положения за гол, но в крайна сметка Лучини запази мрежата си. От своя страна гостите имаха две положения чрез Здравко Лазаров и резервата Раймонди.

Така червените записаха пета поредна победа, която бе четвърта в шампионата. Със спечелените три точки ЦСКА излезе на пето място във временното класиране с актив от 25 точки, толкова колкото имат още отборите на Черноморец и Локомотив София, които са съответно трети и четвърти в класирането.

До края на есенния полусезон ЦСКА има още четири мача срещу Сливен (за купата), Академик София (за първенство), Бешикташ и Порто (за Лига Европа).