ЦСКА записа много трудна победа с 1:0 над Черноморец на стадион „Българска армия”. Така „червените” се възползваха отлично от грешните стъпки на Левски и Литекс във втория кръг на А група. По-рано днес Левски загуби от Черно море във Варна с 1:3, а шампионите от Ловеч направиха равен с Видима Раковски.

В герой за ЦСКА днес се превърна румънската звезда Янис Зику, който вкара единствения гол в срещата. Голът за „червените”, дойде в края на мача, въпреки че положения пред нападателите на домакините не липсваха. Отличен мач за гостите от Бургас направи вратарят Стоян Колев, който спаси каквото може, но при изстрела на Зику в 79-ата минута нямаше шанс.

През първото полувреме тима на ЦСКА беше по-активен на терена, като гостите предимно предпочитаха да се защитават. От своя страна възпитаниците на Милен Радуканов пробваха да нападат вратата на Стоян Колев, но дисциплинираната игра в отбрана и шанса запазиха резултата непроменен до края на първата част. В 30-ата минута Зику успя да се разпише, но попадението бе правилно отменено заради засада.

Началото на втората част започна нервно за домакините, които прибързваха в действията си и елементарно губеха топката. Развръзката в мача дойде в 79-ата минута, когато след грешка при изнасянето на топката от страна на Черноморец, коженото кълбо попадна в Спас Делев пред наказателното поле, той видя непокрития Янис Зику леко вдясно, който напредна няколко метра и стреля с левия крак покрай Колев. Голът окрили домакините, които веднага след това имаха нови две добри възможности, но пропуснаха.

Така ЦСКА взе много важни три точки и след втория кръг продължава с пълен актив, заедно с тима на Черно море, който има по-добра голова разлика.

Следващият мач на ЦСКА е в турнира за Лига Европа срещу Стяуа на 18 август в Клуж.