Бразилският ляв защитник Жорже Енрике Амарал де Кастро Насименто, известен повече като Жоржиньо Паулища, пристигна в лагера на ЦСКА тази вечер. Бразилецът кацна във Валенсия в 21 часа местно време и час по-късно бе в хотел "Олива Нова". Той ще изкара проби в тима на „армейците”, преди ръководството да реши дали да му предложи договор.

Едно от любопитните неща в биографията на Жоржиньо е разследването, повдигнато срещу него в Италия. Причината – в Европа той е играл с фалшив португалски паспорт. Тогава в своя защита футболистът каза, че не е бил наясно с факта, че документите му не са били изрядни.

Визитката на 27-годишният Жоржиньо е доста впечатляваща, като бранителят е играл и в Европа за ПСВ Айндховен и Удинезе. Кариерата му в родината също минава през грандовете на бразилския футбол Палмейрас, Вашко да Гама, Крузейро, Сао Паоло, Ботафого, както и в един от най-добрите аржентински тимове – Бока Хуниорс.

Най-добрите години на Жоржиньо минават именно във Вашко да Гама, където той играе с добре познатия в Европа Жуниньо, а също и с легендарния Ромарио. С Вашко той има титла на Бразилия и купа Меркосул.

Жоржиньо е роден на 20 февруари 1980 година, висок е 177 см и тежи 73 кг.

През последния сезон Жоржиньо игра за клуба на Паулища в Бразилия, а преди това няколко месеца почиваше, след като Локомотив Москва го отхвърли.