Левски и Жоазиньо се разделиха днес, след като бразилският футболист бе трансфериран в руския клуб Краснодар, информира официалният сайт на „сините”.

От името на клуба спортният директор Георги Иванов подари плакет на Жоазиньо и му благодари за незабравимите мигове със синия екип, с пожелание за много успехи в личен и професионален план.

При подписването на Жоазиньо с ФК Кубан Краснодар каза, че Левски ще остане завинаги в сърцето му и със сигурност и той ще остане завинаги в сърцата на феновете на сините.

Визитка

Жоао Натаилтон Рамос дос Сантос - Жоазиньо е роден на 25 декември 1988 г. в Убатуба, Бразилия. Висок е 162 см, тежи 60 кг. Играе в Португеза до зимата на 2007-а когато бе привлечен в Левски. Първият мач на бразилеца за Левски в А група е срещу Черноморец на 24 февруари 2008 г. (2:1), а първият гол - срещу Беласица на 22 март 2008 (4:0).

Бърз и техничен, Жоазиньо е номер едно по асистенции в Левски през сезона 2008/09 г., като тогава получава и единствения си картон в А група - той е отстранен при загубата от Локомотив София с 0:1. Бразилецът печели титлата с Левски през месец май, а няколко месеца по-късно и Суперкупата на България. През следващото първенство печели и първата си индивидуална награда - „Кавалер на честната игра", изпуска само три мача и е футболистът, записал най-много минути за Левски. Също както и през този сезон, когато той и Даниел Младенов единствени играят във всеки един от 29-те мача на сините в Европа, А група и турнира за купата.

Откакто е на стадион „Георги Аспарухов" Жоазиньо неизменно е номер едно по направени центрирания в Левски, а същото важи и за цялата А група. Той е и човекът записал най-много асистенции за последните два сезона и половина в елита.

В Европа той има 24 мача и 3 гола, като особено красиво бе попадението във вратата на Гент при победата с 3:2 в груповата фаза на тазгодишното издание на Лига Европа.