Футболистът на Черно море Марио Жардел даде твърде интересно интервю пред авторитетния лисабонски вестник „O Jogo”. Легендарният голмайстор сподели мнението си за Левски преди задаващата се среща със Спортинг в Лига Европа.

Gong.bg ви предлага любопитния материал за Жардел, както и това, което опитният футболист е заявил в Португалия.

„Той отново играе със зелено-бялата фланелка. Пак носи екипа с номер 16, но в Черно море”, започва материалът в изданието. По този начин се припомня периодът на Жардел в Спортинг Лисабон, който има сходен екип с този на „моряците” от Варна.

„В понеделник бяхме ограбени срещу Левски, защото те получиха несправедлива дузпа. Спортинг може да победи Левски, но няма да бъде никак лесно. Трябва да се обърне сериозно внимание на лявото крило Жоазиньо, който наистина е много добър. Централният нападател Дембеле се намира в страшна форма. Левски е голям отбор. Ще бъде труден мач и Спортинг трябва да подходи предпазливо”, започва Жардел.

„Срещу нас играха със схема 4-3-3, но предпочитаха контраатаките, защото бяха гости. Обикновено играят интересно и с по едно докосване на топката. За да спечели мача с Лвески, Спортинг трябва да се подготви много сериозно. В България Левски е голям клуб, много организиран, но може би не е на нивото на Спортинг”, разказа с охота понапълнелият голмайстор Марио Жардел.

„Ще гледам мачовете на Спортинг и Порто в България. Хващам самолета и след половин час съм в София”, обеща Марио Жардел, който е носил екипите на Спортинг и Порто. В състава на „драконите” минаха най-добрите футболни дни на тарана. За Порто Жардел реализира изумителните 130 гола в 125 срещи. Престоят му в Лисабон също не е лош – 49 мача и 53 гола.