По обяд стана факт сделката между Левски и украинския Металург за нападателя Зе Соарес. Футболистът е в Турция от сряда и мина и там магнитен резонанс. Първоначално украинците отново се дърпаха за финализиране на договора, като лекарят на отбора поддържаше своята версия, че Зе има здравословни проблеми.

От Левски, след като бяха направили магнитен резонанс и в България, и в Германия, се съгласиха да бъде направен такъв и в Турция. Турските лекари също потвърдиха, че Зе Соарес е напълно здрав. В крайна сметка, в петък по обяд, украинците парафираха договора, условията в който бяха предварително установени.

Така стана факт преминаването на Зе от Левски в Металург, където играят българите Велизар Димитров и Чавдар Янков. Треньор на тима от Донецк е Николай Костов.

Докато чакаше подписването на контракта, бразилецът дори изгледа в четвъртък мач на новите си съотборници, в който участие взеха и двамата българи. Според договора, Зе Соарес ще бъде играч на украинския тим в следващата една година, с опция за удължаване за още една.

По неофициална информация от Донецк ще платят на Левски 400 хиляди евро за правата на бързоногия футболист.

Зе Соарес остава в Турция и се включва в подготовката на новия си тим, без да се връща в България. Така приключи сагата по продажбата на Зе Соарес, който бе в четворката, участвала в Казанската афера, а след това направи и безуспешен опит преди Нова година да премине в Металург Донецк.