Футболистът на Левски Зе Соарес ще пътува в сряда за Турция, където е на подготовка украинският Металург Донецк. Бразилецът се прибра вчера от родината си и днес не замина с отбора на Левски за подготовка в Каварна. Той ще остане до сряда в София, за да уреди виза за Турция.

„На Зе му предстои пътуване в сряда до Турция”, заяви за Гонг мениджърът му Мирчо Димитров. „Надяваме се във вторник да извадим безпроблемно виза за влизане в югоизточната ни съседка. Всичко между Левски и украинския тим е договорено, както и личните условия на Зе Соарес с Металург. Единствено в Турция, Зе Соарес ще мине магнитен резонанс и резултатите от това изследване ще решат, дали украинците ще подпишат договор с футболиста на Левски”.

Зе Соарес бе близо до преминаване в украинския тим, но изследвания в Донецк спряха подписването на договор. От българска страна пратиха футболистът на изследвания в Германия, направиха му такива и в София и твърдят, че Зе Соарес е здрав, докато украинците имаха претенции, че нападателят има здравословни проблеми.

Заради тези различния не се стигна и до договор преди Нова година. Ако сега магнитният резонанс покаже, че всичко е наред със Зе Соарес, то той ще стане футболист на Металург и ще остане на подготовка с този тим в Турция. Зе Соарес ще се присъедини към отбора, където старши треньор е българинът Николай Костов. Там играят и националите Велизар Димитров и Чавдар Янков.

Чавдар Янков подписа договор с украинския отбор в началото на следващата седмица, след като от Хановер се съгласиха да го продадат.