Новото бразилско крило на Левски Зе Соарес заяви на първата си пресконференция като футболист на сините, че е готов да излезе като титуляр в дербито.

„Знам, че ако треньорът ми гласува доверие ще дам всичко от себе си. Вече тренирам повече от месец с отбора и се чувствам готов да играя в дербито”, отбеляза сънародникът на Пеле и Роналдиньо.

Зе Соарес участва на съвместен брифинг с аса на Левски Даниел Боримиров. „Радвам се, че мога да играя с такъв опитен футболист. Наясно съм, че Боримиров е играл на две европейски и две световни първенства. Прави ми впечатление, че дори когато сбъркам, той ми помага да продължа напред. С опита помага на тренировките”, коментира бързоногото крило на Левски.

„Откакто съм в България размених няколко думи с Маркиньос от ЦСКА. С другите бразилци от този отбор нямам контакти. Не съм говорил с Маркиньос за дербито и ситуацията в българския футбол”, продължи Зе Соарес.

„Още в Бразилия се поинтересувах за това, кое е най-голямото дерби в България. Ясно ми е за какъв мач става дума. Вчера разговарях с мои приятели от Бразилия и Португалия за предстоящата среща”, каза крилото на сините.

Бразилецът призна, че все още се приспособява към условията в България. Соарес допълни, че студеното време го мъчи най-много в първите му седмици като играч на Левски.

Даниел Боримиров обяви с чувство за хумор, че домакинът на Левски е приготвил специален екип за Соарес. „Ще му дадат екип със специални нагреватели, за да не му е студено”, коментира ветеранът.

Накрая Соарес също развесели събралите се журналисти, като призна, че не е закусвал и заради това говори толкова тихо по време на пресконференцията.