Треньорът на Ботев Враца Тони Здравков заяви след победата с 3:1 като гост на Миньор, че неговият тим се е възползвал максимално от отпускането на перничаните, продиктувано от победата над Левски и пиршествата след нея.

„Много съм щастлив от това, че най-накрая успяхме да отбележим голове и да спечелим безценни три точки“, заяви Здравков, чийто тим записа първи попадения и първа победа през пролетта.

„Първото полувреме го изиграхме перфектно, като по ноти, и в атака, и в защита. През втората част умората се отрази и се върнахме в нашата половина, това не бяха моите указания, но умората натисна играчите и нямаха повече свежи сили да излизат в атака на скорост.“

„Още веднъж искам да поздравя футболистите с първата им победа през този сезон.“

„В контролите вкарахме много голове, но след като дойдоха официалните мачове се получи някакво стъписване. Имахме положения, но още не бяхме вкарали гол. Днес видяхте, от пет-шест опасни атаки вкарахме три гола, което е много добре.“

„Ники Маринов изчака неговият момент и с играта си днес показа, че неговото място е в Ботев Враца.“

„Очаквах Миньор да играе с надути бузи срещу нас след победата над Левски в София. Доколкото разбрах, ден-два е имало големи пиршества в Студентски град и насам-натам, което мен не ме интересува, но днес това на нас ни помогна“, каза още Антони Здравков.