Отборът на Ботев Враца постигна четвърта победа в А група от началото на сезона. Съставът, воден от Тони Здравков, се наложи с 3:1 като гост на Миньор Перник. Въпреки успеха преди няколко дни над Левски, „чуковете“ не намериха начин да се справят с днешния си съперник. Любопитното е, че и четирите гола в мача, паднаха преди почивката на срещата от 21-я кръг.

Гостите започнаха изключително активно двубоя. Още в 7-та минута след центриране от пряк свободен удар, Петър Альошев бе оставен непокрит в наказателното поле на перничани, и бе точен за 1:0 в полза на врачани.

В 21-та минута Ботев вече водеше с 2:0. Николай Маринов много хитро излезе зад защитата на Миньор, финтира вратаря Иван Чворович и вкара за гостите. За изненада на домакините, резултатът стана класически само няколко минути по-късно. След непряк свободен удар защитата на Миньор не успя да избие добре, топката попадна в Светослав Валериев, той центрира в пеналта, където трима негови съотборници бяха на добра позиция и Петър Альошев вкара втория си гол в мача за 3:0.

До края на полувремето, в опит да върнат пропуснатото, домакините натиснаха своя съперник и стигнаха до почетен гол за 3:1.

В 44-та минута Брахими центрира, Венци Иванов стреля, топката се отби от гредата, тупна на голлинията, а Крум Бибишков я довкара с глава.

След почивката Миньор Перник бе по-активният тим, създаде редица положения, на два пъти дори уцели гредата, но топката така и не премина повече голлинията. В 50-та минута удар на Брахими се отби от гредата, а в 80-та минута удар на влезлия само преди пет минути като резерва Ивайло Стоянов отново срещна гредата на вратата на Ботев. При този резултат приключи и срещата в Перник.

С трите точки Ботев Вр се изкачи на 12 позиция в подреждането. На точка пред 13-я Локомотив София, който не изигра срещата си със Славия от кръга, заради отказ на охранителните органи да пазят мача на стадион „Локомотив“ в кв. Надежда. Миньор Пк е на 9-о място с 24 точки.