Старши треньорът на Левски Антони Здравков показа, че е здраво стъпил на земята, като заяви, че въпреки победата над Литеск с 4:1, възпитаниците му са допуснали много грешки в тази среща. Специалистът бе гост в предаването на БТВ „Зона спорт“, където апелира към левскарската общност да не се заблуждава и поясни, че пред „сините“ има още много работа.

„Очаквах да победим, но не с такава разлика. Двата бързи гола повлияха много, това внесе смут в играта на Литекс. Очаквах да има положения. И предишните мачове имахме доста шансове да отбележим, но пропуснахме. Хареса ми, че има колектив на терена. Това е много важно. Искам още по-активна игра в атака и повече да владеем топката. Не искам да се заблуждаваме – имаше и много брак в играта ни“, започна Здравков.

„Макриев и Генков физически не са зле, при тях проблемът е психологически. Те са показали, че имат нюх и усет към гола. Не са на 20 години и опитът трябва да им помогне“, продължи наставникът.

„Документално и по наредба може да искаме служебна победа над ЦСКА, но аз като треньор и всички футболисти знаем, че е много по-важно в този мач да играеш и да победиш. Това с фланелките със 7:2 бе една закачка. Не знам защо така се поражда омраза. Това може да се дължи на действителността, която е сега в България. Преди, в годините назад, нямаше дори буферни зони – левскари и цесекари стояха едни до други. Сега хората ги е страх да си заведат децата на стадиона. Надявам се да има промени в положителна насока“, коментира Здравков.

„Надявам се, че кризата в Левски е отминала и сега сме на правилен път. Аз съм спокоен, дали съм временно, или не треньор. Това не ме притеснява. Аз бях директор на школата. Топузаков и Христов ми помагат изключително много. И тримата мислим в една насока. Знаехме, че ни липсва левскарски дух и мисля, че успяхме да го възвърнем. Ние се съветваме много. Виждам промяна в играчите. Трудно може да стигнем до първото място преди Нова година, с оглед на мачовете, които ни предстоят, но целта е да скъсим разликата, колкото се може повече“, завърши „синият треньор“.