Левски и Литекс спазиха традицията домакинът да побеждава в срещите помежду им, и „сините“ взеха повече от убедителен успех с 4:1 на „Георги Аспарухов“, в един от най-интересните мачове от 18-я кръг на А група.

Ловчанлии нямаха късмет през първото полувреме, когато атакуваха напълно равностойно, но удариха две греди. След почивката обаче Литекс бе далеч от обичайното си представяне този сезон. Левски обезличи основните двигатели на съперника – Армандо Ваюши и Симеон Славчев, и атакуваше масирано от своя страна, за да стигне до най-голямата си победа срещу „оранжевите“ от повече от шест години насам.

ВИДЕО ОТ МАЧА - ВИЖТЕ ТУК!

С победата, Левски вече има 31 точки, и е трети в класирането, макар че остава на цели шест зад втория Литекс.

Неприятната новина за Левски бе само контузията на Пламен Илиев, заради която стражът бе принудително заменен в 65-та ми нута.

Левски поведе набързо с 2:0 само за 11 минути. Първото попадение падна от втората голова ситуация, като преди това Ларсен Туре стреля от фантастична позиция, съвсем сам, но Евгени Александров се намеси решително. В следващата атака, Владимир Гаджев центрира отдясно, Генков с акробатичен скок свали за Ларсен Туре, който пак бе париран от Александров. Отклонената топка обаче попадна право на крака на Даниел Димов, който от границата на вратарското поле не сгреши за 1:0.

ВИДЕО: Левски показа малко блясък, смири Литекс с 4:1

източник: Lap.bg

Вторият корнер в полза на Левски в срещата също даде отличен резултат за „сините“. Гаджев центрира след късо изпълнение на ъгловия удар, Орлин Старокин бе допуснат да получи на невероятна позиция, и стреля точно от три-четири метра във вратата на Александров.

Литекс удари две греди през първото полувреме, първо след удар на Юрген Джазула, а след това и на Джордан.

След френетичния първи половин час от мача, последваха десетина по-спокойни минути. Финалните пет минути от полувремето отново върнаха емоциите, и Литекс имаше отличен шанс да обстрелва вратата на Левски от пряк свободен удар, но Юрген Джазула изпълни без успех, пращайки топката над вратата.

Още в шестата минута след почивката Левски малко изненадващо реализира и трети гол. Кевин Бру шутира от 25 метра, не особено силно и точно, но топката се отклони лошо в тялото на Васил Божиков, и залъга Евгени Александров, за да влети в долния ляв ъгъл на вратата му.

Златомир Загорчич потърси промяна, пускайки в игра Мирослав Манолов. Още с първото си докосване, Манолов изведе Джордан очи в очи с Пламен Илиев, и нападателят спечели битката, реализирайки гол за Литекс за 3:1, в 61-та минута.

ВИДЕО: Левски показа малко блясък, смири Литекс с 4:1

източник: Lap.bg

При опита си да спре Джордан обаче, Пламен Илиев се разтегна лошо, и не успя да продължи мача. Проблемът на стража се получи в левия глезен, и той бе заменен в 65-та минута от Горан Блажевич.

ВИДЕО: Левски показа малко блясък, смири Литекс с 4:1

източник: Lap.bg

Трите гола преднина за Левски бяха възстановени с второ попадение на Орлин Старокин. В 73-та минута той засече майсторски центриране от корнер, и прати топката в далечния ъгъл на Александров, който не успя да настигне кълбото.

В 89-та минута гредата спаси и Евгени Александров, като удар на Димитър Макриев с глава се отби над главата му. Отново Макриев се размина на сантиметри да засече едно добро центриране на Гари Родригес отдясно, вече в добавените минути към редовните 90.

Левски: 23. Илиев (1. Блажевич 65), 2. Мюлдер, 4. Ангелов-к, 25. Д.Димов, 28. Пинто, 45. Гаджев, 6. Старокин (35. Пл.Димов 83), 75. Бру, 59. Туре, 11. Родригес, 9. Генков (7. Макриев 75)

Литекс: 30. Александров, 16. Попов, 18. Миланов, 5. Бодуров-к, 4. Божиков, 6. Славчев (19. Руменов 79), 21 Цветков, 10. Джазула (24. Златинов 74), 14. Ваюши, 9. Джордан, 77. Цветанов (11. Манолов 60)

ВИДЕО: Левски показа малко блясък, смири Литекс с 4:1

източник: Lap.bg