Защитникът на Локомотив Пд Самир Бенжелюн ще отпадне от сметките на Христо Бонев за мача с Монтана в неделя, научи Гонг. Левият бек осука коляно по време на загубата от Славия в миналия кръг и на крака му бе поставена шина. Тя вече е свалена, но по-малкият от братята Бенжелюн ще тренира на облекчен режим, без топка, до края на седмицата.

Бранителят трябва да се включи към заниманията на своите съотборници в началото на следващата седмица. Освен французина, единственият контузен „смърф” е Красен Трифонов. Левичарят претърпя тежка травма в навечерието на първенството и отскоро поднови тренировки. Засега обаче Трифонов все още раздвижва крака си и наваксва във физическата подготовка.

Другите играчи на Локо Пд са здрави и са на разположение на Бонев за неделя. В това число влиза и Евертон Джилио – Том. Бразилецът бе заплашен с изваждане от първия отбор заради отказа му да премине в Славия в последния ден от трансферния прозорец, но въпреки това продължава да се подготвя на пълни обороти и по всяка вероятност ще попадне в групата за мача с Монтана.