Частен съдебен изпълнител наложи запор върху дружествения дял на старши треньора на футболния отбор ЦСКА Любослав Пенев от капитала на „Любослав Пенев” ООД. Запорното съобщение е публикувано в Търговския регистър, информираха „Блоговете на Капитал”.

Искането на запора е по молба на „СИБанк”. Частният съдебен изпълнител обясни пред „Капитал”, че запорът е вследствие на неизплащане на кредит към банката, вероятно на стойност 2.3 млн. лв., колкото е запорираното имущество от съдебния изпълнител.

Според информацията в Държавен вестник през 1999 г. дружеството е регистрирано като еднолична собственост на бившия национал и настоящ старши треньор на ЦСКА. Малко по-късно съдружници на Пенев стават хазартния бос и бивш собственик на червения футболен клуб Васил Божков, както и Стойне Манолов, главен мениджър на клуба по време на управлението на Божков.

Според фирмения регистър Daxy Васил Божков влиза с 52% в дружеството. През юли 2003 г. в Държавен вестник е обнародвана промяна в собствеността на фирмата. Божков и Манолов излизат и дружеството става пак ЕООД, собственост на Пенев. Последващи промени не са публикувани в Държавен вестник.

За момента дружеството все още не е и пререгистрирано в Търговския регистър. В запорното съобщение обаче „Любослав Пенев” фигурира отново като ООД.

Според информация от търговския регистър има запор върху дела на Любослав Пенев в още три фирми: „Глобал Чек Системс” ООД, „Про Лимит” ЕООД и „Ленд Консулт - 3” ООД. Санкцията е наложена заради същото задължение към „СИБанк” АД.