Председателят на Апелативната комисия към Лицензионната комисия на БФС Николай Георгиев заяви, че за първи път има такъв случай - български отбор да не получи лиценз за европейските клубни турнири. Той потвърди, че от ЦСКА не са могли да докажат, че са отстранили огромните си финансови проблеми.

По думите на Николай Георгиев задълженията на клуба към държавата са особено големи, но той няма право да съобщава конкретни цифри.

„Не можехме да направим компромис, защото ако от УЕФА бяха направили проверка, щяха да отнемат лиценза на БФС като цяло, както и на всички български клубове”, добави още Георгиев.

Попитан каква е разликата с Реал Мадрид, които също имат големи дългове, той заяви, че не може да коментира конкретно „белия балет”, но цитира правило на УЕФА, според което се дава право на даден отбор да покаже споразумения с кредиторите си, че имат договорка за отсрочка на дълговете.

Председателят на Апелативната комисия към Лицензионната комисия на БФС потвърди, че само УЕФА може да вземе даденото решение за ЦСКА.

За разлика от изпълнителния директор на БФС, Георгиев предположи, че ако ЦСКА не бъде допуснат за участие, то следващият в класирането автоматично би трябвало да заеме мястото му.