Собствениците на ЦСКА – перничаните Димитър Борисов и Иво Иванов са номинирани в Годишната класация „Личност и събитие на годината Перник – 2009”. Те се борят за наградата в категория „Бизнес”. Причина за това е не само, че бизнесмените поеха финансирането на ЦСКА, но и поради факта, че тяхната фирма „Титан АС” беше сред най-големите дарители за провеждането на Международния кукерски фестивал в Перник през 2009г.

Конкуренция в категория „Бзинес” им прави и собственикът на ПФК Миньор Перник – Никифор Вангелов, който върна пернишкия клуб отново на футболната карта на България, а минната компания, която управлява също е крупен спонсор на множество спортни и културни събития в града. Никифоров е номиниран и в още една категория – главната – „Личност на годината”. Там той ще се състезава за подкрепата на перничани с кмета на града, политици и общественици.

Номинирани в категория Спорт са футболният клуб Миньор Перник, Димитър Ралев, който заедно с националния ни отбор стана трети на Световното първенство по делтапланеризъм в дисциплината целно кацане. Номинирани са още баскетболистката Радмила Нешева, републиканските шампиони в ръгбито – Валяците, бегачката Милка Михайлова, носителката на европейски бронз в самбото – Александра Накова, международният футболен рефер – Деница Крумова и волейболистите на Миньор, завършили трети есенния полусезон във Висшата лига по волейбол.

Всеки може да даде гласът си за собствениците на ЦСКА или Миньор и останалите номинации в 9 категории на страниците на информационният портал iPernik.com.