Веселин и Йордан Миневи днес навършват 30 години. Двамата са играчи съответно на Левски и ЦСКА, но това не им пречи да са в много добри, братски отношения.

Двамата са от Пазарджик и до преди да заиграят при „сините” и „червените” винаги са били заедно в един и същи отбор. За последно бяха заедно в Ботев Пловдив, откъдето преминаха съответно в Левски и ЦСКА.

Родени са на 14-и октомври 1980-а година. Интересен факт е, че Йордан е с пет минути по-голям от Веско. Това не значи, че вторият вика батко на Данчо. Може би и заради разликата в петте минути, Данчо първи създаде семейство и се радва на син.

Веско от четири дни е сгоден за дългогодишната си приятелка Катя, която е от Пловдив и скоро и той ще последва батко си и ще създаде семейство.

Гонг пожела на Йордан и Веселин Миневи преди всичко здраве и щастие, както и да не ги спохождат контузии. Дано скоро да се съберат отново в един отбор и той да е от чужбина.

„Благодаря за пожеланията, заяви за Гонг Веско Минев. Отлагаме засега празненствата. С брат ми ще празнуваме заедно в компанията на нашите приятели, но не се знае кога. Сега имаме тренировки и мачове, които са важни за отборите ни. Това, че сме в Левски и ЦСКА, не ни пречи да празнуваме заедно.”