Никола Вуядинович трябва да пристигне тази вечер в София, за последни преговори преди подписването на договора си с ЦСКА.

Сърбинът, който обаче играе за младежкия национален тим на Черна гора, ще бъде поредното ново попълнение в лятната селекция на „червените”.

Любопитна подробност около роденият на 17 юли 1986 година в Белград играч е, че преди няколко месеца е бил на проби в Уест Бромич, но единствено проблем с издаването на работна виза е осуетило преминаването му на Острова.

Футболистът на Раднички /Пирот/ даде интервю за Гонг.

- Знам, че ЦСКА е много голям отбор и за мен е чест да играя за такъв велик клуб. Именно затова съм много щастлив, че такъв тим ме пожела и много искам да съм част от него. Аз играх тук с националния на Черна гора и след това ми се обадиха. Представих се добре и след това контактуваха с мен. Моят мениджър говори с хората от клуба и те казали, че съм интересен играч и мога да съм добра перспектива за отбора. Пак искам да кажа, че за мен е чест, защото ЦСКА е голям клуб и наистина бих искал да играя да тях. Аз съм млад играч и със сигурност ще се приспособя бързо към състава. Не знам точно кой още е дошъл и какъв е състава от играчите, но ще се боря. Обещавам да се боря и да покажа всичко най-добро от себе си на треньора. Надявам се, че ще успея да се преборя да играя.

- Играеш на поста централен защитник. Двамата централни защитници на ЦСКА са национали – Валентин Илиев и Александър Тунчев, така че дали ще успееш да се пребориш?

- Ами добре. На мен ми казаха, че искат да ме вземат, защото трябва да продават. Сега не знам дали Тунчев или някой друг, но чух, че трябва да продадат някой. Така ми казаха, че Валентин Илиев ще отиде във Франция, а това би било добре за мен. Така би се отворила позиция за мен, а ако не, то аз ще чакам своя шанс.

- Отборът на ЦСКА ще има и дублиращ състав, който ще играе в Б група на България. Проблем ли ще е за теб да играеш в него, докато получиш шанс за първия тим?

- Ами аз бих искал да играя за първия състав. Именно затова се съгласих да дойда, защото ми казаха, че отбора е добър и ще е добре за мен да съм тук. Аз играя и в националния и би било по-добре да играя за А тима. Бих искал да се докажа и да играя за А отбора. Не мога съвсем точно да отговоря на този въпрос. Сигурен съм, че всички играчи са качествени и ще е трудно да се наложа, но както казах аз ще се трудя да се наложа. Бих искал да се покажа и на феновете, и на обществеността в България във възможно най-добра светлина.

- Какви са отношенията ти с досегашния ти клуб Раднички Пирот. Имаш ли още договор с тях и ЦСКА трябва ли да заплати някаква сума за теб?

- Сега съм свободен играч. Малко случайно се оказах в Пирот и сме се договорили, ако има добри оферти от чужбина за мен да мога свободно да се отзова. Те така ми казаха и сме се договорили като отидох само да им помогна за 6 месеца – да влязат в първа лига и няма да има проблем с пари. Такъв ми е договорът с тях, ако имам добри оферти от чужбина да се възползвам.

- Кога трябва да приключат преговорите с отбора на ЦСКА?

- Ами за мен преговарят баща ми и моят мениджър. Ще видим. Днес ще бъда в София и ще разгледаме всичко. Трябва да се запознаем с хората в клуба и така.

 

Никола Вуядинович е юноша на Цървена звезда, а освен в Раднички е играл в Рад и Зета.