Отборът на ЦСКА победи Ал Ахли (Триполи) с 2:0 в мач от втория ден на тристранния турнир в Бенгази, Либия. Попаденията реализираха Борис Галчев и Станислав Костов. След като записа поражение в първия ден на надпреварата от Ал Ахли (0:1), сега ЦСКА се реваншира като надигра същия тим.

Програмата на турнира „Мъчениците на 17 февруари“ забави началото на поредния мач на ЦСКА от турнето на либийска земя. Вместо в 16.30 часа, първият мач на „червените“ от днешния ден срещу Ал Ахли, стартира с 40 минути по-късно от предварително обявеното. Според регламента, продължителността на двубоите е по 45 минути, а след това ЦСКА среща в друг мач Ал Насър от Бенгази.

Тристранната надпревара се провежда на чисто новия 10-хиляден стадион „Мъчениците от 17 февруари”, както е името и на самия турнир. Той е построен през 2009 година, но в последните месеци изобщо не е бил поддържан. Последното събитие състояло се там е било през март миналата година, когато е имало възпоменание за хилядите жертви в началото на революцията срещу режима на Кадафи.

„Червените“ бяха по-добрият тим на терена, като още в 11-та минута създадоха най-доброто положение за гол. След пробив на Адемар, топката бе центрирана към Григориан Паун, който с удар от въздуха стреля в аут.

Седем минути по-късно обаче ЦСКА стигна до търсеното попадение. Борис Галчев се разписа за 1:0 след точен удар от фаул. Именно той спечели трофея за играч на мача, както стори това и в понеделник след срещата с Ал Насър.

Втора победа за ЦСКА в Либия

източник: Gong.bg, Ники Александров

Само минута по-късно обаче, Ал Ахли едва не изравни. Играч на домакините бе близо до попадението, след като бе оставен сам в наказателното поле. Футболистът стреля от 3-4 метра, но Райс Мболи отрази удара му.

Второто попадение дойде в самия край на срещата. В 45-та минута Станислав Костов реализира от малко разстояние, след като прати топката зад гърба на вратаря за крайното 2:0.

ЦСКА започна мача с Райс Мболи, Иван Бандаловски, Ангел Грънчов, Илиас Хадад, Адемар Жуниор, Борис Галчев, Николай Дюлгеров, Григориан Паун, Станислав Костов, Антон Карачанаков, Нджонго Присо.

В понеделник, по време на тристранния турнир в Бенгази, ЦСКА спечели три точки, след като постигна победа с 1:0 над Ал Насър, но инкасира загуба с 0:1 от Ал Ахли.

Домакините за пореден път бяха организирали впечатляваща програма преди началото на срещата на ЦСКА.

В другия мач по-рано днес Ал Насър победи Ал Ахли с 1:0. Така победителят в турнира ще бъде определен в последния минимач по-късно днес между ЦСКА и Ал Насър.