Всички отбори от А група ще успят да завършат първенството. На това мнение е президентът на БФС Боби Михайлов. Според него тимовете ще се справят в оставащите 3 месеца.

„Когато пробваш нещо ново, винаги може да има грешки. Въпросът с фалитите не е въпрос на БФС, това никой не може да го знае. Тези клубове могат да фалират във всеки един момент. Предполагам, че няма да се откажат., защото днес сме 12 февруари, първенството започва след 10 дни и завършва на 15 май. За 3 месеца всички тези отбори могат да изкарат до май месец. Вече догодина то се почва с 12, ако преди сезона някои клубове не получат лиценз, сме обещали, че няма да попълваме групата. Догодина са две шестици и ще бъде по-равностойно“, каза Михайлов в специално интервю за Гонг.

Относно формата на първенството с 14 отбора и с 12 догодина, босът на БФС даде добра оценка: „Във времето сме опитвали да променяме много неща. Пробвали сме много неща, до момента тази проба е сполучлива с тези 14 отбора. Ще видим и плейофната зона, дали ще донесе това, което очакваме. По-равностойни мачове, да няма някаква златна среда от отбори, които да не ги интересува. Догодина вече 12. Според мен 12 е оптимално за България, 10 отбора за мен са малко за България. Въпреки че сме малка държава, има много футболни центрове и имат финансовата възможност, не можем да слагаме тази преграда 12.“