ЦСКА победи Металург Скопие с 3:0 във втората си контролна среща по време на паузата в шампионата.

Двата вече бивши евроучастника направиха добър мач на стадион „Българска армия“, но червените бяха доста по-добри от съперника. Головете реализираха Спас Делев, Мишел Платини и Карачанаков, чието попадение бе дълго аплодирано от публиката.

В тази среща Милен Радуканов използва малко по-различна система на игра, като остави отбора само с един дефанзивен полузащитник в лицето на Борис Галчев. Пред него действаха Спас Делев и Мишел Платини, които атакуваха от втора позиция. По фланговете оперираха Саша Живец и Александър Якимов, а нападател за ЦСКА започна Жуниор Мораес. В защита си партнираха централната двойка Халилович и Крачунов, Виданов бе десен бек, а Трифонов ляв.

През първото полувреме на двубоя ЦСКА успя да отбележи две попадения чрез Спас Делев и Мишел Платини. Делев направи силен мач, след като се оказа ненужен в селекцията на Лотар Матеус за мача с Швейцария и се върна в ЦСКА. Именно той реализира първото попадение в 35-ата минута, когато получи топката от дълбочина, финтира защитник на македонците и реализира.

Малко преди това Борис Галчев се отчете с удар в гредата, а Саша Живец имаше възможонст да реализира, но пропусна. Малко преди почивката се разписа и Мишел Платини. Бразилецът засече добро центриране на Александър Якимов от ъглов удар.

През второто полувреме мачът се разпокъса заради многото смени, които направиха двамата треньори. Дойде 78-ата минута, когато Антон Карачанаков сътвори най-красивия момент в мача. Привлеченият от Пирин футболист отправи уникален удар от 30 метра и не остави шансове на стража на гостите за 3:0.

Няколко минути преди края на срещата реферът Вихрен Манев показа червен картон на Пламен Крачунов. Дошлият от Локомотив Пловдив футболист събори играч на съперника, който се откъсваше сам срещу Макенджиев и бе изгонен. ЦСКА обаче остана с 11 човека на терена, след като на смяна влезе Богомил Христов.

СЪСТАВИТЕ И РАЗВИТИЕ НА МАЧА ПО МИНУТИ ТУК!