Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви, че полуфиналът за Купата на България срещу Литекс със сигурност ще се играе на клубния стадион “Българска армия”.

Днес хора от лицензионната комисия направиха последен оглед на съоръжението в “Борисовата градина”, като след него стана ясно, че няма да има никакви проблеми “червените” да приемат шампионите на “Армията”.

“Очакваме комисията да излезе със становище. Мисля, че всичко ще бъде наред. В момента пишем протокола от извършената проверка. Вече имаме лиценз, така че мачът с Литекс ще го играем на стадион “Българска армия”. Всичко беше въпрос на формалности. Трябваше комисията отново да мине, трябваше да проверят дали са изпълнени препоръките, които ни дадоха. Препоръките са изпълнени, хората са доволни. В момента са в заседателната зала и имаме разрешение да играем с Литекс на “Армията””, коментира единият от шефовете на ЦСКА.

“Има елементарни забележки, които до мача в сряда ще бъдат изчистени, но всичко е наред и мисля, че стадиона отговаря на всичко що се отнася до сигурност, до начин на провеждане на срещите. Всичко е нормално“, допълни той.

Живков сподели още, че тревното покритие на стадиона ще бъде в отлично състояние, въпреки че в момента все още личат сериозни дупки в някои части от терена. Днес работници заменяха проблемните чимове, като се очаква до сряда тревата да бъде готова

“Вчера и онзи ден беше направена нова рехабилитация. Бяха сменени чимовете, които не бяха зараснали и имаше дупки. Всичко е нормално и тревата е в перфектно състояние. Всичко е направено и очакваме с нетърпение мача с Литекс.”

Изпълнителният шеф на “червените” взе отношение и по изказването на Йордан Лечков относно лиценза на клуба: “Не ни притеснява ултиматумът на Лечков относно лиценза. Сто пъти го коментирахме този въпрос. В тази държава законите трябва да се спазват. Знаете, че веднъж платих на своя глава 100 000 лева и веднага ме глоби частен съдия изпълнител с 1200 лева. Нямам нищо против Левчков, нищо против Сливен. Има обаче запорни съобщения, начин на плащане, така че за лиценза не ни притеснява нищо. Всичко ще бъде наред.”

“Ще платим по най-бързия начин на министерството, до края на другата седмица, тъй като трябва да тръгне процедурата. Знаете вземаме стадиона, за нас това е много важно. Това е невероятна новина за нас. Ще направим всичко, за да бъдат изпълнени всички условия.”

“Що се отнася за лиценза на самия клуб вече сме подали документите. Мисля, че днес се събира лицензионната комисия. Ще преглеждат документи ще видят дали отговаряме на условията и ще излезе със становище. Ако има нещо ще го отстраняваме в процеса на работа. ЦСКА ще има лиценз. Знаете, че две години вече вземаме лиценз. Това е болна тема за всички цесекари. До 31 март ще знаем за лиценза”, завърши Живков.