ЦСКА победи с 1:0 Видима Раковски в мача от 18-ия кръг в А група. На стадион “Калиакра” в Каварна пред близо 3000 зрители символичните домакини показаха много различна, слаба, игра от тази срещу Левски и Черноморец, а севлиевци изпуснаха златна възможност в края на мача да стигнат до точката срещу “червените”.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ - ТУК!

Единственото попадение за “армейците” вкара Спас Делев в началото на второто полувреме.

В първия мач между двата тима през есента в Севлиево ЦСКА на два пъти излизаше напред в резултата и на два пъти позволяваше да бъде изравнен. Въпреки посредствената си игра днес, “червените” стигнаха, макар и трудно до успеха.

През първото полувреме символичните домакините владееха топката през по-голямата част, но въпреки това точните удари във вратата на Пламен Колев липсваха. Такива нямаше и към Иван Караджов. Преди почивката футболистите на Видима показаха отлична организация в защита и максимално затрудниха “армейците”.

Само няколко минути след подновяването на играта обаче ЦСКА стигна до гола. В 48-та минута домакините направиха добра атака, топката стигна до Спас Делев, той стреля от зоната на дузпата, първоначално Колев спаси, но изпусна топката, при добавката Делев за 1:0.

“Червените” поведоха в резултата, но вместо да натиснат и да удвоят преднината си, те решиха, че вече са спечелили мача. Тази тактика можеше да изиграе изключително лоша шега на “армейците”, които в края на мача спасиха победата единствено благодарение на отличната реакция на Караджов.

В 88-та минута дойде сериозно разбъркване в наказателното поле на ЦСКА, а Атанас Иванов на два пъти не успя отблизо да преодолее Иван Караджов. При 1:0 в полза на “червените” приключи и двубоят.

Дебют за ЦСКА направи Четин Садула. Бившият играч на Калиакра записа първите си две минути с екипа на “армейците” на стадиона на бившия си тим, след като се появи в 91-та минута.

След победата ЦСКА е на 3-то място с актив от 35 точки. Видима пък е на последната 16-та позиция с 9 точки.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ - ТУК!