Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков заяви, че нападателите на тима Мишел Платини и Грегъри Нелсън наистина имат контузии и именно поради тази причина бяха извън групата за двубоя с Миньор Перник, който „червените“ спечелиха с 3:1. Преди двубоя се появиха информации, че двамата футболисти имат противоречия с спортно техническия шеф Дуци Симонович.

„Нелсън и Платини не симулират. И двамата бяха на тренировката. Единия имаше проблеми с адукторите, другият в кръста. Бяха на физиотерапия, лекарят ги прегледа и няма никаква симулация. Сега на мача бяха зад мен, момчетата са професионалисти и трябва да играят за ЦСКА“, коментира Живков.

„Има надежда. Ние винаги се борим за първото място. Нашите цели винаги са били високи, така че аз съм спокоен за тези мачове. Отборът набира скорост и се надявам до края на полусезона да запишем само победи. Още е рано да говорим за надграждане, но мисля, че има коренна промяна. Видя се и в днешния мач. Всички сме с голяма надежда и с голяма отговорност подходихме към всичко това. Надявам се, че това надграждане ще се случи и всички ще бъдат доволни от промените, които направихме.“

„Разминаване с позицията на Дуция няма. Той беше назначен като главен мениджър. Знаете, че той няма лиценз и не може да извършва треньорска дейсност. Затова го преназначихме като спортно-технически директор. Старши треньор на отбора е Димитър Пенев, Дуци е спортно технически директор.

„Собствениците ги нямаше днес. Хората имат други задължения. Знаете в понеделник има среща и ще посрещаме гости. Надявам се, че са гледали мача и са доволни от това, което се случи.“

„Да има оферти и много голям интерес към играчи на ЦСКА, но това е резонно предвид играта и качеството на футболистите, които притежава ЦСКА. Имаше гости от страна на Удинезе. Знаете, че си партнираме с този отбор. Нашият кондиционен треньор беше там за обмяна на опит. Готови сме да продаваме през зимата, ако има подходящи оферти, които задоволяват собствениците и клуба“, завърши босът на „червените“.