ЦСКА е отборът, който ще докара в България играч, който е ставал световен шампион. Това съобщи за “24 часа” журналистът Фелипе Хесус Минейро от Глобо. Става дума за вратаря на Палмейрас Маркос Роберто Силвейра Рейс, или просто Маркос. Той е свободен агент. Новината му била потвърдена от самия играч, който допълнил, че лети за София на 22 юни, за да се включи в първата тренировка на “червените” ден по-късно.

На първенството в Япония и Южна Корея той бе титуляр за шампионския тим на Бразилия, като в 7 мача пусна само 4 гола - два от Коста Рика и по един от Турция и Англия.

В Палмейрас 37-годишният вратар е играл 19 сезона, като е ставал 2 пъти шампион на Бразилия, четири пъти на Сао Паулу, има една купа на страната и една “Копа Либертадорес”.

С националния тим има 29 мача за 6 години, като е печелил “Копа Америка” през 1999 г. и купата на конфедерациите на ФИФА през 2005 г.

Маркос искал в края на кариерата си да поиграе в Европа и особено в турнирите и заради това с радост приел офертата на ЦСКА.

Според Фелипе Минейро другото ново попълнение на ЦСКА Жуниор Мораеш е доста по-добър от брат си Бруно, който е в Порто. Той ще остане в Борисовата градина въпреки слуховете, че само минава транзит за Стяуа.