Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе изключително афектиран след загубата на „червените“ с 0:2 от Миньор в Перник. Според наставника на „червените“ тимът му е бил ощетен за пореден път от съдийски решения.

„Почти във всеки мач играем 11 срещу 14. В три поредни мача съдиите оказват влияние. Мога да ви кажа и мачовете – две дузпи срещу Левски, дузпа срещу Присо срещу Ботев Враца и днес срещу Мораес. Тези неща влияят на резултата“, коментира Младенов.

„Искам да попитам – кой направи тези назначения на мачовете днес в Разград и тук? Няма толкова нареден шампионат. Просто отразявам една реалност. Посред бял ден се вижда корупцията и нищо не се прави. Цитирах няколко мача и ми докажете, че това не е така. Винаги е имало напрежение в ЦСКА. Нормално е във всеки един отбор, който се бори във всеки мач за победа да има напрежение“, каза още старши треньорът на ЦСКА.

Младенов все пак изрази увереност, че въпреки завързаната борба за титлата с Лудогорец, тимът му ще триумфира с титлата в края на сезона.

„Разбира се, че продължаваме да бъдем лидери и така ще бъде до края на края на шампионата. Ще реагираме и ще вземем необходимите мерки. Бъдете сигурни“, завърши Стойчо Младенов.

Ето какво допълни той и на пресконференцията след мача:

Казах ви, че нещата ще загрубяват все повече и повече. Искам обаче да кажа „браво“ на нашите момчета, че успяха да намерят сили да се борят до последна възможност и се опитахме да обърнем мача. Почти бяхме успели, но за съжаление късметът ни обърна гръб с дузпата, която Мораес пропусна. Ако бяхме отбелязали нещата щяха да стоят по съвсем различен начин. Всеки един съдия, който излиза срещу нас си има стратегия и си я следва. Днес успя да накъса мача, играта. Всичко това убива ритъма и агресията.

Разбира се, че Миньор има голяма заслуга за победата си днес. Както в днешния мач, така и в мача с Лудогорец. Те са едни герои за мен. Браво, отлично! Това е българският футбол. Няма корупция, всичко е чисто като бял ден. Всичко е толкова прозрачно що се отнася до чест, морал... Щастлив съм, че работя в такъв шампионат.

Не съумяхме да наложим ритъма, който обикновено налагаме в нашите мачове. Пак казвам голяма роля имат важните моменти в мача. Днес най-важният момент беше ситуацията с Мораес. Трябва да му откъснат главата ли, за да свирят дузпа? Ако нещата бяха така както трябваше да бъдат, мачът взимаше съвсем друг завой. За дузпата съм убеден, че Мораес докосва топката с глава, а след това вратарят му налита върху него. Това е скандална ситуация, която дава някаква насока, преимущество на другия.

Знам кой направи назначенията за днешните мачове в Разград и Перник. Не е Коце Костадинов, а съвсем друг човек нареди какво да става. Не търсим оправдание на други места, просто отразявам реалността такава каквато е. Какъв е тоя шампионат? Какво ни чака оттук нататък? Тези ли ще решават всички мачове? Те ли ще определят победителя в крайния шампионат?