Рано тази сутрин звездата на ЦСКА Спас Делев замина за Турция, където се очаква да подпише договор с местния новак Мерсин Идманюрду. Новаците са 8-ми във временното класиране, като това е техен втори опит да привлекат Делев в състава си. Предишната оферта през лятото обаче бе отхвърлена.

Очаква се Делев да премине медицински изследвания и ако всичко е наред да подпише договор с отбора. На летището нападателят не пожела да говори пред медиите, като това направиха единствено неговият мениджър Николай Жейнов и изпълнителния директор на „червените“ Венци Живков.

Жейнов призна, че все още има някои дребни детайли, които трябва да бъдат уточнени преди Делев окончателно да парафира своя договор.

Ако всичко е наред и Делев подпише с Мерсин в касата на ЦСКА се очаква да влязат 1 милион евро. Вчера футболистът бе свален от автобуса на отбора, който замина за Гърция, за да може днес да пътува за Турция.

С продажбата на Делев ЦСКА на практика се разделя с трети основен футболист след трансферите на Янис Зику и Грегъри Нелсън.