Голмайсторът на ЦСКА в дербито срещу Левски тогоанецът Серж Нюаджи призна, че попадението в събота е първо за него в професионалния футбол. Нюаджи бе гост в актуално студио „Дерби“ и отговори на въпросите на журналистите.

„Това е моят първи гол в професионалната ми кариера. Всички знаят, че идвам от Франция. Аз съм юноша на Ница и там съм се подготвял. Последните 5 години бях в Ница. На 19 години подписах първи професионален договор. Това лято получих възможност да подпиша с ЦСКА. Бях чул, че ЦСКА е един от най-големите клубове в България. Сега съм тук и съм много щастлив, че вкарах този важен гол през уикенда. Играх за младежкия национален отбор на Франция до 18 години. Забелязаха ме и ме се обадиха да дойде в България. Когато дойдох тук ми предложиха 3-годишен договор и бях много щастлив да подпиша за този период“, каза Нюаджи.

Нападателят призна, че не е бил сигурен в това, че ще участва в дербито. „Не бях сигурен дали ще играя с Левски. Треньорът говори с мен и ми даде някаква надежда. Цялата седмица работихме много здраво. Много съм благодарен, че ми оказа такова доверие и започнах титуляр. Аз съм нападател и винаги очаквам да вкарам гол. Това е моята работа. Щастлив съм, че вкарах“, допълни футболистът.

„Българският футбол е много агресивен, но френският футбол се отличава от българския. Ели е добър защитник, но имам приятел във Франция, който го познава и ми каза някои неща. Всички знаят, че ЦСКА и Левски не е обикновен мач и има голям заряд. В ситуацията в дербито, когато получих жълт картон за мен играх с топката, но не съм човека, който ги решава тези неща. Това се е случило, изиграхме мача и вече няма значение“, каза Нюаджи.

Футболистът отговори на въпроси свързани с пребиваването му в България и расизма. „България е различна държава за мен. Бях изненадан от София, защото това е много хубав град. Много хора на запад хората от южна и източна Европа не са добри, но аз намерих точно обратното. Чувствам се много добре тук и хората са много отворени. Изненадата беше приятна. Расизмът е навсякъде по света. Тъжно е, но е факт. За сега не съм имал никакви проблеми с това отношение тук. Във Франция няма проблем с расизма във футбола, а и за сега тук в България не съм срещал такова нещо“, допълни Нюаджи.