Родителите на футболиста на Ботев Враца Асен Чалъков, който бе в медицинска кома, заради припадъци породени от съсирек в мозъка, застанаха пред Гонг и разказаха за пълната незаинтересованост от страна на сегашното ръководство на отбора за състоянието на сина си.

Чалъков бе обвинен, че симулира и няма никакви здравословни проблеми. С Данчо и Снежана Чалъкови разговаряме броени минути, след като са били при сина си, който бе събуден от медицинската кома и очаква операция.

„Щастливи сме, че излезе от комата и че нещата са овладени. Положиха големи усилия. Искаме да изкажем благодарност и на момчетата в Самоков, които го приеха първо. Също така на невероятния екип в Окръжна болница. Той се чувства добре“, каза бащата на футболиста.

„Асен от снощи вече е адекватен и разговаря. Предстои му още дълго лечение. Ще се направи много тежка и опасна операция, защото е в главата. Операцията е неизбежна“, допълни майката Снежана.

Родителите изразиха своето възмущение от ръководството на Ботев Враца. „Асен вече два месеца има симптоми на такова заболяване. Болничният лист беше представен там в клуба, но от там казаха, че той бойкотира и симулира. Лекарите му бяха казали, че трябва да се направи ЯМР, за да се уточни какво е заболяването. Те са го лъгали постоянно, при което той се прибра в Самоков и търсеше контакт с хората от Ботев Враца, защото има да получава няколко заплати. Дължат му ги от 4 месеца. Последно разговаряше с Ивайло Рачев, за да му дадат поне някаква част от заработеното. Поиска ни сметката, че ще се обади утре, но това утре не се знае какво е. Звъним, но никой не ни вдига телефона. Искаме това, което Асен е заработил да му се изплати. Ако имат доброто сърце като техен работник това е тяхна работа“, заяви Снежана Чалъкова.

„Те не познават Асен, за да кажат, че симулира. В България има много момчета като Асен, които душата си дават за футбола. Той се отдаде на Ботев, а те довеждат някакви футболистчета, които не са доказани. Асен, Ботев Враца го прие като роден клуб. С феновете са в много добри отношения. Когато влязоха в А група му исках фланелката, но той каза, че ще я даде на шефа на фенклуба. Да го обвинят, че симулира е срамота“, каза Данчо Чалъков.

„Искам да кажа на Рачев и някакви измислени италианци какво биха направили, ако това е тяхното дете, след като го обвиниха, че симулира. Те виждат, че получава гърчовете и припадъците. Как биха се чувствали, ако е тяхното дете. Нека се почувстват на нашето място. Те се подиграват с него, защото няма 1 стотинка в сметката. Ние ще се справим и няма да си оставим детенцето. Господ ще нареди лекарите да си свършат работата. Не беше така във Враца при предишното ръководство. Ботев беше идеален във всяко едно отношение. Сега италианците се подиграват с нашите деца и със съдбата. Господ вижда“, завърши майката на футболиста.