Футболистът на Ботев Враца Асен Чалъков е в медицинска кома в окръжна болница, научи Гонг.

Чалъков е бил приет в събота вечерта по спешност в софийската болница, след като е припаднал по време на крос на стадиона в Самоков, където футболистът е поддържал самостоятелно форма.

Преди месец Чалъков е предоставил болничен лист в офисите на врачанския клуб, че има здравословни проблеми. Въпреки този болничен, шефовете на Ботев не повярвали на футболиста и го обвинили, че симулира и иска да си взима парите без да играе за отбора, споделиха неговите близки.

Преди две седмици председателят на Управителния съвет на Ботев Враца Пепино Тири обвини публично Асен Чалъков, че за лек пътен инцидент е представил на ръководството болничен лист. Ето какво заяви тогава в откритото си писмо до футболната общественост Пепино Тири: „Получихме болнични за по един месец и за мен това е „аномалия” от страна на бившия Изпълнителен Директор, Касиер- счетоводителя, Гл. Домакин и футболиста Асен Чалъков, които за лек пътен инцидент също представи болничен лист.“

Асен Чалъков е получил първия си епилептичен гърч преди мача с Пирин Гоце Делчев.

След преглед, направен във врачанската болница, лекарите установяват, че има някакво образование в главата на Чалъков, но не се наемат да поставят точна диагноза на футболиста и го съветват да си направи ядрено-магнитен резонанс, но такъв му е отказан от шефовете на клуба.

Футболистът се чува по телефона няколко пъти с изпълнителния директор Ивайло Рачев и го моли да му изплати малка сума от забавените три заплати, за да може сам да поеме ядрено-магнитния резонанс. От клуба обаче все още не са изплатили тези суми на Чалъков, с оправданието, че футболистът не е дал сметка, по която да му бъдат преведени парите.

Самият играч е споделил пред близки хора, че има отворени две сметки, които е предоставил на счетоводителката на Ботев Враца.

В момента Асен Чалъков е в медицинска кома умишлено, тъй като ако е в нормално състояние, прави постоянни гърчове. Утре се очаква екип от най-добрите специалисти на окръжна болница да даде окончателна диагноза за състоянието на играча.

След първоначалните изследвания се смята, че това е тумор в мозъка, но не раков, а рядък случай. Лекарите не могат да установят на този етап от какво е, но смятат, че може би е следствие на стара травма - удар в главата от мач или тренировка.

Възможно е в близките дни Чалъков да бъде подложен и на хирургическа интервенция.

На този етап обаче лекарите не искат да избързват с операция, защото тези гърчове са голям риск и може по време на интервенцията да не могат да бъдат овладени.