Тази сутрин отборът на ЦСКА замина за втория си подготвителен лагер, който ще бъде в Холандия.

Ето какво заяви на летище София треньорът на червените Милен Радуканов, който отскоро вече е главен мениджър на тима: „Доволен съм, всичко е наред, всички се вложиха максимално на двуседмичния лагер на Боровец. Всичко върви по план”,.

„Сега трябва да избистрим игровия облик. Имаме 5 контроли, трябва да наблегнем на игровата подготовка. 26 играчи заминават с нас. Може след лагера в Холандия да бъде преотстъпен още някой от младите.”

„Сега подготовката е насочена към цели полусезон и разбира се първия кръг, а преди това имаме и суперкупа, която да спечелим. Няма да пращаме човек в Черна гора, ще наблюдаваме Литекс на домакинския мач и всичките им по-сериозни контроли ще бъдат заснети и наблюдавани, както и на Локомотив София.”

„Доволен съм от договорените контроли. Може да изиграем и още някоя с по-слаб противник. Защото имаме много играчи.”

„Янис Зику тежи 79 килограма и половина. Трябва да стане 77 и половина – 78. Мисля, че 2 килограма сега в Холандия ще ги свали. Ако не ги свали, ще има глоба, тя си тече всеки ден.”

„Всеки избира къде да работи. Щом съм тук, значи съм доволен.. Ще върша работата си на 100%, докато ми се дава такава възможност. Ако някой ден съм недоволен, и аз ще си тръгна.”

„С Коста Янев се срещнах на Българска армия. Казах на господин Костадинов от кои играчи нямам нужда, той след това той е длъжен да се срещне и да разговаря с тях и мисля, че така беше и постъпено.”

„Все още отговарям повече за спортно-техническите въпроси, другите неща се опитваме да ги реорганизираме. Джони Велинов ще отговаря за школата и там ще носи много голяма отговорност, защото аз не мога всеки ден да се меся в работата. При децата най-важното са условията и да ги учим правилно, а резултатите идват с времето”, коментира Милен Радуканов.