Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов заяви, че използва в мачовете футболистите, които са в най-добра форма.

ВИДЕО С ИНТЕРВЮТО НА МИЛЕН РАДУКАНОВ ТУК!

„Ние сме 25 човека, а трябва да са 18 в състава. Всички тренират добре. Както видяхте Матеус вика тези, които са в най-добра форма и са най-подготвени. Така правя и аз. Подхождаме към всеки противник индивидуално. Единия път може да си е в групата, а в другия да си титуляр”, каза Радуканов.

„Тази седмица тренирахме без 6 човека, които бяха национали. Радвам се, че там всички са доволни от тях. С другите проведохме добри тренировки. Тренираха и юноши, на които обърнахме внимание. Всичко е нормално. Тези, които играха за националния отбор са малко уморени, но е нормално. Направихме възстановяване. Правим всичко възможно да са готови за мача”, каза Радуканов.

Специалистът не обяви конкретна причина за липсата на Акуаро от групата на ЦСКА. Той изрази надежда, че неговите футболисти няма да загубят мотивация предвид съперника утре. „Искрено се надявам да се не се загуби мотивация. Радващо е, че бяха национали, но вече и отговорностите са големи. Хората ги гледат с друго лице. От тях се изисква много повече и те трябва постоянно да са ниво. При г-н Матеус се тренира добре, имах възможност да гледам някои тренировки. Мисля, че националите са във форма”, каза Радуканов.

„Българска армия е нашият дом и искаме да сме тук. Предпочетохме да запазим терена, за да не се налага пак да бъде ремонтирам. Длъжни сме и на „Васил Левски” да си проведем срещата както трябва. Решението взехме всички заедно”, допълни наставника на „червените”.

Той коментира и изводите след загубата от Черно море. „Въпреки, че загубихме във Варна, мисля че търсихме повече победата и ЦСКА искаше да играе футбол. Бяхме излъгани. Така се получава във футбола. Виждате, че ЦСКА иска да играе футбол. Понякога не се получава. Вземаме си поуките и продължаваме нашия път”, каза Радуканов.

Относно ситуацията на Килиън Шеридън и липсата на мотивация за игра Радуканов заяви: „Когато не си в групата или състава трябва да си двойно по-мотивиран и да тренираш повече от другите, за да се върнеш. Ако се отпуснеш, не се раздаваш и си сърдит на света около себе си няма как да станат нещата. Утре ще видите кой ще е резерва и кой ще играе срещу Сливен”, допълни специалистът.