Въпреки наложителното пътуване с влак, ЦСКА се класира без проблем за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. “Червените” се наложиха с категоричното 3:0 над Малеш Микрево с две попадения на Спас Делев и едно на Килиън Шеридън.

Втородивизионният тим, който посрещна “червените” на собствения си стадион в село Микрево, не намери начин, по който да се противопостави на своя именит съперник. ЦСКА пък си осигури място в следващия етап, едва след 60 минути игра, когато успя да вкара попаденията, донесли успеха на тима. Преди това неволите на “червените” бяха свързани с придвижването им до Микрево, до където трябваше да стигнат, благодарение и на услугите на родните железници. Времето също не бе много благоприятно - студеният вятър затрудни играчите, както и сухият терен на стадиона, който бе почти без тревно покритие.

Началото на мача не бе много атрактивно за зрителите, тъй като по-интересните положения бяха едва в края на първото полувреме.

Едва в заключителните десетина минути на частта “червените” упражниха натиск и можеха да поведат в резултата, за да си направят много по-лесна втората част от мача. Далечните изстрели на Маркиньос, както и тези отблизо на Спас Делев не дадоха нужния резултат. В 43-та минута Килиън Шеридън дори уцели напречната греда, но топката излезе в аут за пореден път и остави мрежата на Васил Василев празна и в този случай. Стражът на Малеш се представи на ниво през първото полувреме, като на няколко пъти игра много стабилно под рамката на вратата си.

След почивката гостите от столицата продължиха да натискат. Маркиньос отново опита да изненада стража на Малеш, но без успех. Първият гол падна едва след 60 минути игра след груба грешка в защитата на Малеш Микрево. След центриране от дълбочина, Маркиньос пусна към Спас Делев, който вкара с точен удар в далечния ъгъл на вратата.

След гола, домакините свалиха гарда и се предадоха на по-класния тим. Само четири минути по-късно ЦСКА вече бе почти сигурен участник на четвъртфиналите на турнира, след като успя да отбележи второ попадение в мача. Килиън Шеридън засече отблизо топката за 2:0 след центриране на Спас Делев, успоредно по голлинията.

В 74-та минута ЦСКА организира чудесна контраатака, преминала през Тодор Янчев и Румен Трифонов. Последният центрира, а Спас Делев от малък ъгъл направи резултата 3:0.

След трите попадения ЦСКА спокойно погледна към четвъртфиналите, както и празниците в края на годината. В сряда отборът ще изиграе последния си мач за 2010-та от Лига Европа срещу Порто.

Останалите четвъртфиналите за Купата на България са: Левски, Славия, Пирин, Локомотив Пловдив, Черноморец Бургас, Литекс и Черно море. В жребия, който ще се тегли в понеделник (13 декември), ще участват само тимове от А група.