Нападателят на ЦСКА Мишел Платини влезе в ролята на преводач на своите нови съотборници и сънародници Адемар и Жуниор Мораес. Далеч по-голяма нужда от това имаше дошлият от Глория Бистрица нападател, докато игралият няколко години в Черно море Адемар миксираше отговорите си на български с умоляващи погледи към Платини, който помагаше в нужда. В началото самият нападател заяви, че на този етап остава в ЦСКА, не може да каже дали ще бъде продаден.

„Чувствам се добре, почваме всички на 100 %, за мен е много добре, че сега сме цели четирима бразилци. Навремето за Маркиньос бяха само двама, така, че за мен сега е добре”, заяви Платини.

Мораес пък каза: „Впечатлен съм от посрещането, от публиката тук на първата тренировка. Чувствам се прекрасно в най-големия отбор в България. Надявам се да направя добра подготовка и да вкарам много голове за ЦСКА. На 10 юли ФИФА трябва да реши всичко в моя полза и повече да няма проблем с Глория. Няма да ходя в Стяуа, подписах договор с ЦСКА и ще играя тук. След 10-ти юли всичко вече ще е наред, няма никакъв шанс да се върна да ритам в Румъния”, допълни Мораес.

Мишел Платини обобщи накрая ситуацията с Жуниор Мораес по следния начин: „Сега глава мисли само за това ЦСКА”.