Две водометни машини ще бъдат на разположение на полицията за предотвратяване на евентуални безредици преди, по време и след дербито между Левски и ЦСКА в събота. Това заявиха Младен Маринов от Охранителна полиция и Антон Златанов от групата за борба със спорното хулиганство.

Общо 1300 ще са униформените и цивилни служители на реда, които ще са ангажирани с охраната в град София и стадион “Георги Аспарухов“. От тях 250 ще бъдат в рамките на спорното съоръжение, 150 ще обезпечат пропусквателния режим, а 900 ще бъдат ангажирани с охраната на възлови места в град София. “Градът ще бъде обезпечен от полиция по възможно най-добрия начин” каза Антон Златанов.

ВИЖТЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА МВР - ТУК

Всеки зрител, който иска да наблюдава двубоя, ще бъде подложен на две проверки преди да влезе на стадиона. “Георги Аспарухов” ще бъде отворен за фенове два часа преди мача.

“Агитката на ЦСКА ще бъде задържана след края на двубоя, за да се изтеглят останалите фенове. След това ще бъде ескортирана до началния пункт откъдето тръгва шествието на “червените” в 16 часа. Това е езерото Ариана в Борисовата градина”, каза Антон Златанов.

В същото време шествието на “сините” запалянковци ще тръгне от фенклуба на бул, Тодор Алескандров, като то ще потегли между 30 минути и един час след това на “армейците“.

Полицаите не пожелаха да разкрият точните маршрути по които ще бъдат прекарани феновете от съображения за сигурност. Те обаче споменаха някои от булевардите, по които със сигурност ще минават фенове - Тодор Александров, Мадрид, Евлоги Георгиев, Черковна и Владимир Вазов.