Прокуристът на Черноморец Пламен Киряков обвини Ботев Пловдив в нерегламентирани действия и подпитване на Димитър Димитров – Херо и футболиста Георги Терзиев за разтрогване на договорите.

„Ботев Пловдив действа като ЦСКА, през лятото са водили разговори с Димитър Димитров и Георги Терзиев, въпреки че те имат действащи договори с нас. Мисля, че това е най-малкото некоректно“, каза Киряков.

Шефът на Черноморец уточни, че Левски не е влизал в преговори с клуба за евентуален трансфер на Терзиев.

„Към този футболист има реален интерес и той е от турски клуб. Очаквам представители на този отбор да наблюдават Терзиев в мачовете срещу Лудогорец, Славия и Литекс. Много е вероятно през зимния трансферен прозорец той да бъде продаден“, заяви още Пламен Киряков.

„Сметките ни са блокирани. Те са блокирани в полза на държавата. Всички пари, включително и тези на ЦСКА ще отидат за погасяване на задълженията към държавата. Дълговете са 750 хил. Лева, което означава, че с парите от ЦСКА ще ги изчистим. Имаме задължения към трети лица, но те не влизат към лицензионните критерии. Тези критерии обхващат дългове към персонал, футболисти и всички, които са на договори в клуба. За нас беше важно да получим тези пари от ЦСКА, за да имаме лиценз и следващия сезон“, сподели още той.