Новото попълнение на ЦСКА Денис Халилович сподели, че е амбициран да играе с „червените” в Европа. 25-годишният централен защитник подписа своя договор, като контрактът е за две години. Халилович сподели своите първи впечатления от треньора Милен Радуканов и клуба пред Gong.bg:

- Денис, добре дошъл в България! Готов ли си да играеш в ЦСКА?

- Първо, благодаря за поздрава. Второ, готов съм да играя за ЦСКА, да играя тук. Готов съм да покажа най-доброто, на което съм способен.

- Как се стигна до идването ти тук?

- Обади ми се един агент от България и ме пита, дали бих дошъл в ЦСКА. Аз казах – защо не и така се осъществиха нещата за няколко дни.

- Напусна Холандия само, защото отборът изпадна, така ли?

- Бях там под наем от Русия, от Сатурн Москва. Между другото този клуб изпадна, така че като ми приключи наемът в Холандия, станах свободен играч. Не иска да остана там. Те пък изпаднаха в по-ниска дивизия и така аз приех предложението на ЦСКА.

- В Холандия, макар страна с големи традиции, си играл в отбор, който заема едно от последните места. Сега идваш в България, но в отбор, който се цели в първото място. Това стъпка напред ли е за теб?

- Мисля, че да. ЦСКА е най-добрият тим в България. Също така с големи традиции в Европа. Мисля, че това е добра стъпка за мен в кариерата ми.

- Играл си дълго време в Словения. Познаваш ли другия словенец в ЦСКА – Саша Живец?

- Не сме се познавали преди, но съм чувал за него и той за мен. Добро момче е, добър футболист. Талантлив е и ще постигне много в кариерата си.

- Какво ти е първото впечатление от отбора, от съотборниците от тренировките?

- Всичко е супер. Треньорът е много перспективен. Вижда са, че разбира от футбол, момчетата също. Всички са коректни и ми харесват.

- Какво ти каза треньорът? Как те насърчи?

- Каза, че искам да дойда тук, да подпиша и че ме цени като футболист. Затова и приех, защото треньорът искаше да остана.

- До този момент играл ли си мачове от евротурнирите?

- Не, още не съм. Надявам се, че с ЦСКА ще стане. Надявам се да продължим напред.

- Този факт, че ЦСКА играе в Европа даде ли ти допълнителен импулс?

- Не, не. И без това ЦСКА, както казах е най-добрият клуб в България и за всеки футболист е чест да играе в ЦСКА.

- Имаш ли амбиции за националния тим? Ти имаш и босненски паспорт, така че за кой национален тим?

- Ами ще видим. Първо да заиграя в ЦСКА. Какво ще стане с националния тим, ще видим в бъдеще.

- Какво знаеше за България преди да дойдеш и каква научи за десетина дни?

- Чувал съм, че има 3-4 тима, които са малко над останалите и не се играе лош футбол. Левски, ЦСКА и Литекс играят в евротурнирите. Мисля, че е добре за мен, че дойдох тук.