Бившият наставник на Левски Станимир Стоилов изрази своето задоволство от победата на „сините” над ЦСКА с 1:0 във вечното дерби на българския футбол. Мъри бе гост в Актуално студио „Дерби”, където изрази мнението си за българското „Ел Класико”.

„Много съм доволен, че Левски спечели вечното дерби с ЦСКА! Това е двубой, в който е важно да победиш, обаче не винаги по-добрият на терена тържествува в края на мача. За мен по-силната част от това дерби бе на трибуните на Националния стадион „Васил Левски”, заяви Стоилов.

Той коментира и рефера в този двубой, към когото от ЦСКА изразиха сериозни претенции за две неотсъдени дузпи: „За мен съдията на мача Николай Йорданов се справи перфектно с ръководенето на двубоя. За това му помогнаха много и играчите на Левски и ЦСКА, които се държаха както подобава на футболисти на двата ни водещи тима. Ситуациите, за които от ЦСКА претендираха за дузпи, според мен са по-скоро симулации!”

„Играчите и на двата отбора се хвърлиха с много страст и желание в мача. От Левски бих отличил освен капитана Пламен Илиев и Иво Иванов, колкото и странно да звучи. Разликата от неговото представяне с това на Диамутен е от земята до небето. Много се радвам, че и Рамос вкара победния гол, защото той е мой футболист”, даде мнението си за представянето на бившия си тим Мъри.

„ЦСКА ме изненада приятно с играта си. Това може би е най-добрият мач на „червените”, който аз съм гледал. Иначе проблемите и на двата отбора са в игрови план и може би затова двамата наставници бяха избрали сходни схеми – с по трима опорни полузащитници. Нормално е когато имаш проблеми в офанзивен план да заложиш на сигурното – все пак по-лесно е да рушиш отколкото да градиш”, каза още бившият национален селекционер.

„С тази победа сложихме прът в колелата на вечния съперник и върнахме интригата в първенството. ЦСКА има точково предимство, но конкурентът им Лудогорец има игрово предимство. В битката за местата даващи право на участие в Лига Европа има страшно много въпросителни и нищо не може да се каже. Всичко зависи от финала за Купата на България, а също така и от предстоящият кръг в А група, когато претендентите излизат един срещу друг – Черноморец срещу Литекс и Локомотив Пловдив срещу Левски”, завърши Станимир Стоилов.