Отборите на Берое и ЦСКА не успяха да се победят и завършиха 1:1 в последния мач от 2-я кръг на А група. Това е второ равенство за „червените“, след като в първия си двубой момчетата на Стойчо Младенов завършиха 0:0 с Локомотив Пд. Берое пък вече има актив от 4 точки, след успеха преди това над Славия с 2:0.

Дебют за състава на ЦСКА направиха двама нови футболисти – Бруно Морейра и Ревсон Коредейро.

Попаденията реализираха Венцислав Христов за Берое и влезлият като резерва за "червените" Григор Долапчиев, който с майсторско изпълнение донесе точката на своя тим.

През първото полувреме двубоят бе равностоен, с опит за по-открита игра от двата тима, но грешките преобладаваха в последната среща от втория кръг. Именно това попречи да се стигне до много опасни голови положения преди почивката.

В 7-та минута при атака през центъра за ЦСКА, Морейра навлезе в наказателното поле, върна към точката на дузпата, но Борислав Стойчев успя в последния момент да изчисти в корнер. В 24-та минута Берое създаде най-добрата възможност за откриване на резултата. След центриране от корнер, Борислав Стойчев засече с глава, но топката мина на сантиметри от вратата на гостите.

За сметка на това, отборът на Берое започна много добре второто полувреме, с голям ентусиазъм и желание за попадение. В 48-та минута Здравко Илиев стреля отдалеч, но вратарят Томаш Черни плонжира и изчисти топката. Само няколко минути по-късно Венци Василев успя да се справи в собственото си наказателно поле, след като изби в последния момент след удар на Венци Христов.

Точно в момента, в който интригата отстъпи място на затишието пред двете врати, се стигна и до попадението в полза на Берое. В 64-та минута Жаксон Менди подари топката на Здравко Илиев отдясно, той пусна към Венцислав Христов, който с удар по земя реализира за 1:0.

Малко след това Георги Андонов шутира мощно без подготовка, но този път Томаш Черни опази мрежата си.

Отбелязаното попадение съживи домакините, които започнаха още по-често да поглеждат към мрежата на „червените“.

В 82-та минута Стойчо Младенов направи много важна смяна, като в игра се появи Григор Долапчиев. Влезлият преди секунди играч стреля от около 25-26 метра, топката се отби в дясната греда и влезе в мрежата за 1:1.

След поделените точки, Берое заема трето място във временното подреждане на класирането с 4 пункта. ЦСКА е на 9-а позиция с 2 точки. Лидери с пълен актив са тимовете на Ботев Пд и Литекс.

В следващия кръг на А група ЦСКА посреща на „Българска армия“ Черно море, а Берое гостува на Локомотив Пловдив.