Новото попълнение на ЦСКА Леанрдо дос Сантос де Жезус – Макелеле даде първото си интервю в България специално за Гонг. Футболистът говори преди първата си тренировка с „червените”.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО С МАКЕЛЕЛЕ - ТУК!

- Какво знаеш за ЦСКА и как дойде в България?

- ЦСКА е една сбъдната мечта за мен. Запознат съм с историята на този клуб и какво означава той за България. Днес това е една реализирана мечта за мен, защото ЦСКА е първият ми клуб в Европа. За това пак казвам, че това е една реализирана мечта в този момент.

- Играл си в едни от най-добрите отбори в Бразилия. Реши да дойдеш в България само защото отборът е в Европа?

- Всеки бразилец мечтае да игра е отбор от Европа. Моята мечта не се различава. Да, играл съм в четири големи отбора в Бразилия, но исках да осъществя мечтата си и сега съм много щастлив.

- Подписа ли вече с отбора на ЦСКА и за колко години?

- Да, вече имам договор с клуба, но той е само за четири месеца. Последният ми отбор в Бразилия не пожела да ме освободи и за това сега имам договор само за четири месеца.

- На колко години си и на каква позиция играеш?

- Миналата събота навърших 26 години. Не знам как се казва тук, но в Бразилия играех зад нападателя и това ми позволяваше да бележа много голове. Притежавам добра бързина.

- В ЦСКА има още двама бразилци. Вероятно това ще бъде добре за теб?

- Радвам се, че тук има мои сънародници, защото е много трудно за един чужденец, когато дойде в нов отбор и трябва да се приспособи към обстановката. Надявам се, че те ще ми помогнат да се адаптирам добре към ЦСКА и когато имам нужда от нещо, ще ми помагат.

- На твоята позиция играе един от бразилците в отбора Маркиньос, може ли да се пребориш с него за титулярното място?

- На този етап ще работя много, за да покажа какво мога и да намеря мястото си в тима. Играл съм както казах и в четири много големи отбори и мисля, че мога да се справя. Защо да не играем и заедно? Разбира се това ще е решение и на треньора. Аз съм пределно мобилизиран да спечеля титулярното място в отбора и с играта си да радвам великолепните фенове на ЦСКА.

- Каква ще е целта пред теб за тези четири месеца?

- Първо искам да се адаптирам бързо към обстановката в клуба. Трябва да направя един добър полусезон. Ако може, с помощта на Господ, да остана тук или да отида в още по-добър отбор. Ще бъда много щастлив.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО С МАКЕЛЕЛЕ - ТУК!