Локомотив Пд е на път да направи нов сериозен трансфер, научи Гонг. След като през зимата докара в България Гара Дембеле, сега президентът на „смърфовете” Коко Динев се е прицелил в нигериеца Патрик Огунсото от Ерготелис. Босът на пловдивчани се е заел лично с привличането на 27-годишния нападател и е заминал за Гърция, за да преговаря с него.

Намеренията на Динев може да бъдат осуетени от гръцкия гранд АЕК. Атинският клуб също се интересува от Огунсото ще конкурира Локо Пд в ухажването на нападателя.

Патрик Огунсото има 85 гола в 161 мача с екипа на Егротелис в периода 2002-2006 и 2008-2010. От 2006г. до 2008г. нигериецът се подвизава с екипа на белгийския Вестерло, като с него записва 20 гола в 31 мача.

Със сигурност към лагера на Локо Пд в Банско ще се присъедини сънародникът на Огунсото – Айодеве Франклин. Той е на 23 години и играе като нападател, но повече подробности за него към този момент липсват.

В същото време треньорът на „смърфовете” Христо Бонев не качи на автобуса за Банско изпадналия в немилост Дани Кики. Халфът бе натирен от първия отбор заради уронване престижа на клуба, заради което публично се извини. Последната дума за връщането на Кики в състава ще има Коко Динев. Ако футболистът не бъде реабилитиран, ще се търси възможност за трансфера му в друг отбор.