Литекс не успя да победи Берое за втори път този сезон, и стигна само до точката - 1:1 - в интересен мач от 25-я кръг на А група.

С точката все пак ловчанлии вече са трети, преди в понеделник Лудогорец да гостува на Локо София. Берое остава пети с 40 точки в актива си.

Старозагорци владееха доста от ситуациите на терена, въпреки че играха над 80 минути с човек по-малко. Литекс се отпусна, след като получи числено предимство, и по никакъв начин не пое инициативата, остави Берое да диктува темпото, и нямаше идеи в атака.

Още в началото имаше ключови моменти в двубоя. В рамките на секунди, първо в шестата минута Атанас Зехиров имаше претенции за дузпа, след като падна в наказателното поле, избутан в гръб от Божиков, но няма сигнал от рефера Вихрен Манев. Още в следващата атака на Литекс обаче, директен червен картон получи Благой Макенджиев. Той излезе неразчетено напред да пресрещне Кристиан Малинов, откъснал се сам.

Шпагатът на вратаря бе закъснял, и заслужено бе изгонен. Ситуацията се случи точно на дъгата пред пеналта, и донесе изгонване на Макенджиев, но завърши без дузпа. На мястото на Валдемар Боровски се появи Илко Пиргов.

Въпреки че бяха с човек повече, домакините нямаха никакви 100-процентови положения, за разлика от Берое.

В 18-та минута при едно центриране на Регула от корнер, топката първо бе избита, но стигна до Страхил Попов, който от ъгъла на пеналта шутира мощно, но не намери целта.

След като проспаха почти половин час, футболистите на Литекс отново погледнаха напред в края на полувремето, а Никола Колев отправи силен плътен удар, минал на метър, метър и половина над напречната греда.

И двете най-чисти голови положения обаче дойдоха за Берое, във финалните минути от полувремето. Центриране на Зехиров отдясно в 44-та минута доведе до техничен удар на Зафиров, с полу-ножица, и той успя да отправи топката към вратата, а само отличната намеса на Баривиейра спаси Литекс. Стражът изби с мъка точно под гредата, а след това Страхил Попов изчисти в корнер.

Головите проблеми на Литекс се видяха при едно отлично извеждащо подаване към Бьорн Маарс Йонсен, който обаче се се спъна сам и падна пред пеналта.

В предпоследната минута от добавеното време на полувремето, Берое получи нов страхотен шанс, след като Георги Андонов получи подаване в наказателното поле, но не успя да финтира и защитника и вратаря пред себе си.

Още на почивката Красимир Балъков направи две атакуващи промени, като в игра се появиха Милчо Ангелов и Румен Руменов, докато за Петър Хубчев проблемите продължиха, и той трябваше да направи нова принудителна смяна. 

Георги Костадинов направи невероятен пропуск в 57-та минута, когато центриране на Керкар прати топката в наказателното поле,  с нея се разминаха и Винисиус и защитник, но на празна врата, на далечната греда Костадинов от метър засече кълбото в аут.

Берое продължи да бъде по-опасният, по-острият отбор и в 62-та минута Игор Джоман успя да спечели дузпа. Той влезе в наказателното поле, Пламен Гълъбов направи шпагат, игра и с топката, но спря и Джоман, който падна в пеналта. Вихрен Манев посочи бялата точка, а от нея Георги Андонов откри резултата.

Чак в 82-та минута Литекс успя да изравни. Това стана след отлична комбинация, при която Руменов центрира отляво, Асприля свали почти от аутлинията към Георги Минчев, който засече мощно във вратата за 1:1.

Ловчанлии опитаха лек натиск в края на срещата, но той не доведе до нищо, и така двата състава си взеха по точка, и ще продължат битката за Европа.