Бъдещият изпълнителен директор на ЦСКА Красимир Георгиев заяви, че Титан ще остане в клуба и след приключването на сделката.

„Срещнахме се с Иво Иванов, нямам представа защо Димитър Борисов не бе на срещата. Официално внесохме предложението, което отправяме към настоящите собственици на ЦСКА. Сега се надявам в най-кратки срокове да получим писмен отговор. При всички положения Титан ще остане в ЦСКА, тъй като имат много взаимотношения с фирми, които трябва да изчистят. Част от нашето предложение е акционерите да имат годишни вноски на база техните акции, които да внасят. Ако тези вноски не бъдат внесени то автоматично ще губят акциите си. Първите 3 години Титан ще бъде освободен от тези вноски, а след това ще влязат като всички останали.

Определено сегашните собственици ще имат под  50% от акциите“, каза Георгиев. Той завяи, че предстои нова среща между него, Иво Иванов и спортно-техническото ръководство, на която ще се обсъдят имената на футболистите, които ще бъдат освободени.

„Със сигурност ще има освободени играчи, но първо трябва да се срещнем със спортно-техническото ръководство. Разчитаме на Стойчо Младенов и той остава треньор на ЦСКА“, допълни Георгиев. „Скоро ще разберем дали Титан ще приемат нашето предложение, напълно нормално е да има точки, по които не са съгласни“, заяви още Красимир Георгиев.

Ето какво сподели още той:
Първо искам да дам кратко разяснение по срещата, която се проведе днес. От началото на миналата седмица се водят много интензивни разговори, които от днес започват да придобиват финален завършек. Днес беше уточнено със собствениците, адвокатите и счетоводителите на двете фирми начинът, по който ние ще влезем в ЦСКА, параметрите на сделката, съответните гаранции за двете страни – кой какво ще поеме, както и кои футболисти ще бъдат освободени от настоящия отбор.

Днес беше направено официално предложение от инициативния комитет, с което ние си даваме нашите условия как да влезем в ЦСКА. В следващите няколко дни очакваме отговор от „Титан“. След това ще седнем и ще доближим вижданията си по съвместната ни работа. Нашето мотивирано предложение е на база всички разговори до сега, на база фактите, които видяхме като документи, задължения, заведени дела. Мисля, че сме на финалната права да постигнем споразумение.

Задали сме едни графици, в които успяваме да се движим. След като се разберат двете фирми, прехвърлянето на някои дела ще отнеме доста време. Ние гоним един нормален срок между 15 и 30 септември, ние да сме в управата и да сме поели управлението на ЦСКА. Всеки ден по-рано ще е успех и за двете страни.

Като цифри не мога да коментирам, тъй като трябва да бъдат приети от собствениците. След като бъде прието от тяхна страна, най вероятно ще излезем с общо становище за параметрите на сделката.

От сегашните собственици на срещата присъства Иво Иванов. Не знам защо го нямаше Борисов. Не съм поставял въпроса.

Ние имаме един списък с футболисти. Този списък ще подлежи на обсъждане. Предложих на Иво Иванов да направим една съвместна среща – аз, той и спортно-техническото ръководство, в която да се изясни точната трансферна политика и с кои футболисти остава ЦСКА. Едва след тази среща ще мога да ви кажа окончателният вариант.

При всички положения не можем да говорим за смяна на треньора. Разчитаме на Стойчо Младенов и той ще остане в ръководството. „Титан“ трябва да остане в дружеството защото се водят много дела, има задължения, които те поемат ангажимента да си ги изчистят.

Чуйте цялото интервю с Красимир Георгиев в прикачения аудиофайл.