Изпълнителният директор на „ЦСКА Възраждане“ Красимир Георгиев заяви след днешната среща с Титан, че двете страни са се обединили около идеята за задължителна сделка за прехвърлянето на ЦСКА. Очаква се както „ЦСКА Възраждане“, така и Титан да направят компромиси при преговорите.

„Изяснихме нашето писмено предложение, което внесохме преди няколко дни. По някои въпроси достигнахме до единогласие, но имаме е разногласия. Основната тема е, че двете дружества стигнаха до единомислие, че трябва да се направят компромиси и от двете страни, за да има сделка. Ще говорим всеки ден до сближаване на позициите. Това е основното. Другият въпрос, на който чакаме писмено предложение, е основният вариант, при който Титан да излезе на 100% от ЦСКА. Ще видим финансовите параметри на това предложение. Помолихме ги дадат вариант, при който те остават с дял от акциите, но той да е миноритарен. По-добрия вариант за ЦСКА е Титан да напусне изцяло дружеството“, каза Георгиев.

Той коментира и въпроса със задълженията на ЦСКА в момента. „Беше уточнено, че задълженията на ЦСКА ще бъдат преструктурирани в 4 групи. В първата група са дългове, които веднага ще бъдат изчистени от Титан. Втората група ще са задължения, които ще бъдат прехвърлени от дружества управлявани от Титан. В третата група ще са задължения, които ние ще поемем. В четвъртата група ще бъдат задължения, които ще останат в ЦСКА, но за тях трябва да получил банкова гаранция, за да сме сигурни, че те ще бъдат заплатени от Титан“, допълни гласения за нов шеф на „Българска армия“.

„Спекулира се със смяна на треньора. Въобще не е коментирано кой ще бъде уволняван било то треньори и играчи. Единственото желание бе да дискутирани защо има хора, които получават заплати, картотекирани са, но не играят и не тренират. Ще гласуваме доверие на спортно-техническото ръководство в лицето на Стойчо Младенов. Искаме да преструктурирани разходите. Идеята е футболистите да не вземат фиксирани суми без стимулиране на резултати. Ще се договори възнаграждение гарантиращо добрия стандарт на живот, а всичко друго ще бъде бонуси“, допълни още Георгиев.

Относно новите лице в управата на ЦСКА, както и в самия клуб Красимир Георгиев заяви, че по тези въпроси дума ще има новият президент на „червените“ Христо Стоичков.